Gündem PTT başvuru | PTT 5 bin personel alımı başvurusu nasıl yapılır? (2018)

PTT başvuru | PTT 5 bin personel alımı başvurusu nasıl yapılır? (2018)

23.05.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

PTT başvuruları bugün 23.59'da sona erecek. PTT 5 bin personel alımı başvuruları rekor sayıya ulaştı. Peki PTT 5 bin personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

PTT başvuru | PTT 5 bin personel alımı başvurusu nasıl yapılır (2018)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT için açılan 5 bin kişilik kadroya 115 bin 431 başvuru yapıldığını belirterek, "Sınav ücretini yatıran, şartları taşıyan ancak yoğunluktan dolayı başvurusunu tamamlayamayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bugün saat 23.59'a kadar süre tanıdık." dedi.

Haberin Devamı

PTT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Müjdesi Bakan Arslan tarafından verilen sınavın başvuruları www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak yazılı sınavlardan yalnızca birine başvurabilecek.

Yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek.

Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek.

Ücretin 60 lira olduğu sınavı kazananların kadrosu, idari hizmet sözleşmeli olarak yapılacak.

Haberin Devamı

PTT BAŞVURU İÇİN