Gündem PTT memurunu öldürdü ailesinden özür diledi

PTT memurunu öldürdü ailesinden özür diledi

30.04.2008 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

PTT memurunu öldürdü ailesinden özür diledi

BURSA'da PTT tahsilat memuru Sadık Özdemir (45)'i 19 yerinden bıçaklayıp kasadan 4 bin YTL parayı alarak, kayıplara karışan 33 yaşındaki Ali Osman Şimşek'in yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti, öldürdüğü Özdemir'in ailesinden özür dileyen katil zanlısını cinayet suçundan ömür boyu, gasp suçundan ise 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Bursa'da geçtiğimiz 31 Ocak günü işlenen cinayette, evli ve 2 çocuk babası Sadık Özdemir, görevli olduğu Erikli PTT Tahsilat Şubesi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından 19 yerinden bıçaklamıştı. Kasada bulunan paralardan 4 bin YTL'yi alan zanlı kaçarak izini kaybettirirken, ağır yaralı olan Özdemir, telefon ile 155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istemişti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybedip, yaşamını yitirmişti. Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in katilin yakalanması için özel ekip kurduğu Bursa polisi, postanede zanlıya ait olduğunu sandığı bot izlerini gördü. Çevrede araştırma yapan polis, bu tür botu aynı mahallede pastane işleten ve cinayetten hemen sonra kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Ali Osman Şimşek'e ait olabileceğini belirledi. Evi takibe alınan Sönmez, Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçı, eşi ve çocuklarıyla izlemek için eve gelince gözaltına aldı. Sorgulamasında suçunu kabul eden zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konmuştu.

Hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kasten Adam Öldürmek" suçundan, ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Osman Şimşek'in yargılanması, bugün yapılan 2'nci duruşmada tamamlandı. İlk mahkemede, "Olay günü alkollüydüm. İş merkezindeki tuvalete girmiştim. Çıktığımda kapıları kapanmıştı. PTT bürosunu gördüm. Sadık Özdemir paraları sayıyordu. Belimdeki bıçakla yanına gidip paraları bana vermesini istedim. Karşı gelince bıçağı rastgele sapladım. 4 bin 2 YTL'yi alarak kaçtım. Sonra yakalandım" diyerek, öldürdüğü Özdemir'in, eşinden, çocuklarından ve akrabalarından özür dileyen Özdemir, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Özdemir'e önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı ömür boyu hapse çevirirken, sanığa gasp suçundan da 10 yıl ağır hapis cezası verdi.