Gündem Refah Partili Ali Yılmaz Örnek son yolculuğuna uğurlandı

Refah Partili Ali Yılmaz Örnek son yolculuğuna uğurlandı

21.12.2023 - 18:21 | Son Güncellenme:

Refah Partisi'nin son İstanbul İl Başkanı Ali Yılmaz Örnek Üsküdar'da son yolculuğuna uğurlandı.

Refah Partili Ali Yılmaz Örnek son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden, 1998 yılında kapatılan Refah Partisinin son İstanbul İl Başkanı Ali Yılmaz Örnek 78 yaşında hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Çavuşbaşı Baklacı Aile Kabristanlığına defnedildi. Örnek'in cenaze törenine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, Eski Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İlçe Belediye Başkanları ve aile yakınları katıldı.

Haberin Devamı

'ZERAFETİYLE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR DOSTUMUZ ARKADAŞIMIZDI'

Cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Etrafındaki herkese zarafetiyle örnek teşkil eden bir dostumuz, arkadaşımızdı. Aynı şekilde hayatı boyunca hep istikamet üzere oldu, istikametini hiç bozmadı. O istikameti ile de son nefesine kadar geldiğine şahidiz. Allah inşallah bu şahitliklerimizi de kabul etsin. Ve Samimiyetle yaptığı her işin, tuttuğu her işin, yaklaştığı her konuya samimiyetle yaklaştı. Samimi bir Müslüman olarak meselelere yaklaştı. Ve bu şekilde hayatını tamamlamış oldu. Allah, ona bu dünyada yaptıklarının mükafatını öteki tarafta versin. Hep beraber öte tarafta peygamber efendimizin sancağı etrafında buluşmayı bize nasip etsin. Bizleri orada Ali Yılmaz beyle ve geçmiş bütün sabikunla birlikte cennette cemaliyle müşerref eylesin" dedi.

Haberin Devamı

'TÜRK SİYASETİNDE, İSTANBUL'DA DERİN İZLER BIRAKARAK GİDEN ABİLERİMİZDEN BİRİSİYDİ'

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Öncelikle Ali Yılmaz abimize rahmet diliyoruz. Türk siyasetinde, İstanbul'da derin izler, güzel izler, gök kubbede hoş seda bırakarak giden abilerimizden birisiydi. Refah Partisi'nin son il başkanıydı. Biz de o dönem son Refah Partisi yönetiminde beraber çalışma fırsatı da bulmuştuk. Hakikaten hem insani kişiliği, hem siyasi kimliği ve kişiliği, hem ülkemiz için yapmak istedikleri ve hayalleri Türkiye'de tüm nesillere örneklik teşkil edecek bir siyasetçiydi. Ve kendi işinde, kendi mesleğinde de çok yetkin şahıslardan birisiydi. Milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz" İfadelerini kullandı.