Gündem Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı

Regaib Kandili'nde camiler doldu taştı

30.03.2017 - 22:13 | Son Güncellenme:

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, Sultanahmet Camisi'nde manevi coşku içinde eda edildi

Regaib Kandilinde camiler doldu taştı

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, Sultanahmet Camisi'nde manevi coşku içinde eda edildi.

Haberin Devamı

Başta Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye camileri olmak üzere, tüm camilerde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaip kandili, tüm yurtta ve İslam aleminde idrak ediliyor.

Regaip Kandili nedeniyle Sultanahmet Camii'nde kandil programı düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programa binlerce vatandaş katıldı. Regaip Kandili'ni Sultanahmet Camisi'nin manevi havası içerisinde eda etmek isteyen vatandaşlar, camiye akın etti.

Düzenlenen programda hafızlar Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Vatandaşlar edilen dualara icabet etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.

Haberin Devamı

ANTALYA'DA KANDİL DOLAYISIYLA CAMİLERDE PROGRAM DÜZENLENDİ

Antalya'da üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili münasebetiyle camilerde programlar düzenlendi.

Kentteki birçok camide Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu, dua edildi.

Murat Paşa Camisi'ndeki kandil programında vaaz veren İl Müftüsü Osman Artan, Regaib Kandili'nin üç ayların habercisi olduğunu söyledi.

Artan, "Her sene bizleri yüce Kur'an'la buluşturmaya gelen, yüce kitabımızın inmeye başladığı ay olan ramazanın da müjdecisi Regaib gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii müminler için bütün günler ve aylar, Allah'ı hoşnut etmek, rızasını kazanma amacıyla bu bilinçle geçirildiği zaman hep değerlidir." dedi.

Öte yandan kandil dolayısıyla camiye gelen birçok vatandaş, içeride yer kalmaması nedeniyle avluda saf tuttu.

Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi, Deniz Feneri Derneği görevlileri ile hayırseverler, cami bahçesine kurdukları stantlarda vatandaşlara lokma, lokum, bisküvi ikram etti.

ANKARALILAR REGAİP KANDİLİ'NDE CAMİLERE AKIN ETTİ

Ankaralılar, üç ayların müjdecisi Regaip Kandilini ibadetle geçirmek için camilere akın etti.

Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili, Ankara'da ibadetle karşılandı. Camilere akın eden Ankaralılar, ellerini semaya açtı ve günahlarının affı için Allah'a dua etti. Akşam namazının ardından Kocatepe Camii'ne gelen vatandaşlar, caminin içini doldurdu. Regaip Kandilini idrak edebildikleri için Allah'a minnettar olduklarını söyleyen vatandaşlar, bu geceleri tekrar görmeyi dilediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Regaip Kandili'nin tüm Müslümanlara barış, sağlık ve huzur getirmesi dileğinde bulunan bir vatandaş, "Ben bu geceyi idrak ettiğim için çok mutluyum. Çünkü ben kandil gecelerini tüm Müslümanların bir araya gelebildiği günlerden biri olarak görüyorum. O yüzden bu tür gecelerde bütün insanların elinden geldiği kadar, insanların toplu olarak bir araya geldiği camilerimizi tercih etmesi gerektiğine inanıyorum. Ben yakın olduğu için Kocatepe Camii'ni tercih ettim ama buranın da ayrı bir manevi havası var. Gördüğüm kadarıyla da çok insan gelmiş buraya. Ben öncelikle Müslümanların olmak üzere bütün dünyanın kandilini kutluyorum, inşallah sağlık, barış ve huzur getirir" şeklinde konuştu.

Yazarlar