Gündem Risk gruplarına grip aşısı uyarısı

Risk gruplarına grip aşısı uyarısı

06.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, grip mevsimi geldiğini hatırlatarak, risk grubundaki vatandaşlara grip aşısı yaptırmalarını önerdi.

Risk gruplarına grip aşısı uyarısı

Kovid-19’un hâlâ dolaşımda olduğunu da hatırlatan Özlü, “Kovid-19 için de yeni aşıların artık üretilmesini ve kullanılma girmesini bekliyoruz” dedi. Yeni Kovid-19 aşılarının üretilmesini beklediklerini ifade eden Özlü, “Kovid-19 için de yeni aşıların artık üretilmesini ve kullanılma girmesini bekliyoruz. Yeni varyantlara karşı geliştirilen aşılar piyasaya umarım yakın zamanda girer” dedi.

Risk gruplarının grip aşılarını da yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Özlü, “Her sene yeniden yapılan bir aşı bu. Daha önceki yıllarda grip aşısı yaptırmış olmanız yeterli değil. Yeniden bu sene için yeni üretilen aşılarla risk gruplarının aşılanmasında mutlaka yarar var” dedi. Özlü, gripten korunmak için önerilerini de şöyle sıraladı: “Grip için yapmamız gerekenler kovid için yapmamız gerekenlerle aşağı yukarı aynı. Maske, mesafe ve el hijyeni ve iyi havalandırma diyebiliriz. Bunlara dikkat edersek tüm viral enfeksiyonlara karşı kendimizi korumuş olabiliriz. Bir de aşı önemli olan bu.”

HAMİLELERE MASKE TAVSİYESİ


Tekirdağ Çorlu İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan'da gribal enfeksiyon hastalıklarında artış olduğunu belirterek, “Özellikle 65 yaş üstü ya da eşlik eden hastalığı olan kişilerin grip aşısı ile aşılanmalarını öneriyoruz. Ayrıca yine gebelerin grip aşısı ile aşılanmasını, yoğun kalabalık ortamlara girdiklerinde maske kullanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.