Gündem Risksiz bölgelerde kadın adaylara pozitif ayrımcılık

Risksiz bölgelerde kadın adaylara pozitif ayrımcılık

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP yerel seçimlerde belediye başkan adayları için kriterlerini belirledi. CHP, ittifak kurulacaksa ittifakı da kucaklayacak, ittifak yoksa partiyi çok iyi temsil edecek, diğer partilerden oy alabilecek isimleri, partilileri  motive edebilecek isimleri aday gösterecek.

Risksiz bölgelerde kadın adaylara pozitif ayrımcılık

MEHTAP GÖKDEMİR - Önümüzdeki günlerde Parti Meclisi yerel seçim gündemiyle olağanüstü toplanacak.

Haberin Devamı

Belediye başkan aday adaylığı için başvuru süresinin 5 Aralık’ta sona ereceği CHP’de, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında iki PM üyesi ve bir milletvekilinden oluşan heyet aday adayları ile görüşmelere başlamış durumda. Edinilen bilgiye göre heyete, örgüt temsilcileri ve partililerden de “Mevcut belediye başkanıyla bu iş olmaz, başkasını aday yapın” ya da “Bizim belediye başkanımız çok iyi, devam etsin” gibi görüşler iletiliyor.

Aday tespitlerinde saha anketleri, mevcut belediye başkanlarından memnuniyet araştırmaları, STK’ların, teşkilat ve milletvekillerinin değerlendirmeleri dikkate alınacak, sıkıntı görülen yerlerde temayül yoklaması yapılacak. 

Parti kulislerine göre en çok oy alacak, ittifak kurulacaksa, ittifakı da kucaklayacak, partiyi çok iyi temsil edecek, diğer partilerden oy alabilecek, sahayı motive edecek isimler aday gösterilecek. Kesin kazanılacak yerlerde öne çıkan isimler arasında kadın adaylar tercih edilecek.

Haberin Devamı

GENÇ ADAY HAMLESİ

CHP Mart 2024 yerel seçimlerinde geçmişe göre daha çok genç aday adayına şans verecek. Partisinin Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve Gençlik Kolları MYK üyeleriyle önceki gün bir araya gelen Özgür Özel, gençlerin yerel seçime ilişkin beklentilerini dinledi, partinin gençleşmesine ilişkin düşüncelerini anlattı.

Özel bu çerçevede, hem belediye başkanlıklarında hem belediye meclis üyeliklerinde, hem de parti görevlendirmelerinde önceki yıllara göre çok daha fazla gence yer verileceğini ifade etti.

ÖZEL, AKŞENER'İ ZİYARET EDECEK

CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere sınırlı sayıda yerde işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin tartışma sürerken, iki partinin lideri arasında bugün kritik bir buluşma gerçekleşecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, genel merkezindeki makamında ziyaret edecek. CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gazetecilerin sorusu üzerine, “Genel Başkanımızın talebiyle bir görüşme olacak. Ama bu görüşmeyi bir ittifak, iş birliği görüşmesi diye görmek doğru olmaz. Görüşme nereye evrilir, o biraz genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” dedi.