Gündem Rize’de heyelan! 2 katlı evde yıkılma tehlikesi

Rize’de heyelan! 2 katlı evde yıkılma tehlikesi

24.11.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

 Rize’nin Hemşin ilçesinde meydana gelen heyelanda 2 katlı evin temelinde hasar oluşurken köyü Çamlıhemşin ilçesine bağlayan yol ise ulaşıma kapandı.

Rize’de heyelan 2 katlı evde yıkılma tehlikesi

Hemşin ilçesine bağlı Akyamaç köyünde de dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Meydana gelen heyelanda köyde bulunan Mustafa Devrim’e ait 2 katlı evin altında toprak kayması yaşandı. Yaşanan heyelan nedeniyle evin temeli zarar gördü.

Haberin Devamı

Ev sahiplerinin İstanbul ilinde yaşadığından ötürü evin boş olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri zarar gören bina için incelemelerde bulundu. Köyden Çamlıhemşin’e giden grup yolu da heyelandan ötürü kapandı.

Rize’de heyelan 2 katlı evde yıkılma tehlikesi

Ev sahiplerinin bir hafta önce İstanbul’a gittiğini ve evde kimsenin yaşamadığını ifade eden Akyamaç köyü muhtarı Mustafa Albay, “Burada 3 gün boyunca devamlı yağmur yağmasından ötürü dün sabah evimden bakınca heyelan olduğunu gördüm. Hemen gereken yerlere telefon ettim. Bütün herkes buraya geldi. AFAD bu yolu açtırma dedi. Burası Çamlıhemşin bağlantı yoludur. Aynı zamanda Çamlıhemşin’e bağlı Boğaziçi köyü var. Onlarda bu yolu kullanıyordu. Şimdilik alternatif yollar kullanılıyor. Allah’tan evin sahibi bir hafta önce İstanbul’a gitmişti. Evde oturan yoktu. Evde herhangi bir zarar yok ama tehlikeye girdi. Şuan bu evde oturulma şansı yok. Oturulmayacak diye rapor tutuldu. AFAD buranın açılırsa tehlike arz edeceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rize’de heyelan 2 katlı evde yıkılma tehlikesi

Rize’de heyelan 2 katlı evde yıkılma tehlikesi