Dünya Rusya'daki darbe girişimine Zelenskiy'den ilk yorum

Rusya'daki darbe girişimine Zelenskiy'den ilk yorum

24.06.2023 - 13:18 | Son Güncellenme:

Ukrayna lideri, "Rusya zayıflığını ve hükümetinin aptallığını maskelemek için propagandayı kullandı. Şimdi o kadar çok kaos var ki, hiçbir yalan gizleyemiyor. Ve bunlar hep bir kişi yüzünden. Rusya'nın zayıflığı açık" dedi.

Rusyadaki darbe girişimine Zelenskiyden ilk yorum

Ukrayna'dan Rusya'da yaşananlara dair ilk değerlendirme sabah saatlerinde geldi. Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin başdanışmanı Mikhail Podolyak "Aslında bir iç savaşın başladığına şahit oluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın karşı taarruza geçmesiyle Moskova'daki çatlağın derinleştiği yorumunu yapan Podolyak, Wagner Grubu'nun Rusya içinde neredeyse hiçbir direnişle karşılaşmadığını söyledi. Rusya lideri Vladimir Putin'in Yevgeny Prigozhin'in tutuklanması için verdiği emirlerin Rus güçleri tarafından uygulanmadığını da savunan başdanışman, Moskova'da bir iktidar krizi yaşandığını ve fiili güç kaybı görüldüğünü belirtti.

Wagner Grubu'nun paralı askerlerinin Moskova'ya doğru ilerleyişine devam ettiğini kaydeden Mikhail Podolyak, Ukrayna'nın ise 1991 sınırlarına ulaşıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğini dile getirdi.

ZELENSKİY'DEN İLK YORUM

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ise, saatler sonra Twitter hesabından mesaj paylaştı. "Şeytanın yolunu seçen herkes kendisini yok eder. Rusya'nın zayıflığı çok açık" diyen Ukrayna lideri, Putin'in adını anmadan yaptığı eleştiride Rusya Devlet Başkanı'nı 'yüzbinlerce kişiyi savaşın içine atmakla' suçladı.

Haberin Devamı

Rusya'nın askerlerini Ukrayna'da ne kadar uzun süre tutarsa, o kadar çok kaos, acı ve sorunlarla karşılaşacağını belirten Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Rusya zayıflığını ve hükümetinin aptallığını maskelemek için propagandayı kullandı. Şimdi o kadar çok kaos var ki, hiçbir yalan gizleyemiyor. Ve bunlar hep bir kişi yüzünden. Rusya'nın zayıflığı açık.

Büyük çaplı zayıflık. Rusya, birliklerini ve paralı askerlerini topraklarımızda ne kadar uzun süre tutarsa, ileride kendisi için o kadar çok kaos, acı ve sorun yaşayacak. Bu da açık. Ukrayna, Avrupa'yı Rus kötülüğünün ve kaosunun yayılmasından koruyabilir.

Dayanıklılığımızı, birliğimizi ve gücümüzü koruyoruz. Tüm komutanlarımız, tüm askerlerimiz ne yapmaları gerektiğini biliyor.
Zafer Ukrayna'nın!"