Gündem Saddam’ın son anları

Saddam’ın son anları

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin’in 30 Aralık 2006’da idam edilmeden önce dönemin Irak Yargıtay Başkanı ile aynı odada otururken çekilmiş bir fotoğrafı yayımlandı.

Saddam’ın son anları

NAMIK DURUKAN Ankara - Dönemin Mahkeme Başkanı, idamından dakikalar önce Irak askeri istihbarat teşkilatı binasındaki bir odada çekilen fotoğrafın ayrıntılarını ve Saddam’ın son sözlerini anlattı. Fotoğrafta Saddam Hüseyin, elinde bir Kuran-ı Kerim ile Irak Temyiz Mahkemesi Başkanı Munir Haddad’ın karşısında oturuyor. 30 Aralık 2006’da çekilen fotoğraf hakkında Rûdaw’a konuşan Haddad, “Bu fotoğraf Bağdat’ın Kazimiye bölgesindeki askeri istihbarat teşkilatı binasında, temyiz mahkemesinin Saddam Hüseyin aleyhindeki kararını okurken çekildi” dedi.

Haberin Devamı

Fotoğrafta Saddam Hüseyin’in üzerinde siyah bir palto, kafasında siyah bir şapka olduğu ve beyaz plastik kelepçe ile bağlı olan elinde Kuran-ı Kerim taşıdığı görülüyor. Haddad, “Saddam’ın kararı duyduktan sonra çok öfkelendiğini ve ABD’yi hedef alarak “işgalci” olarak nitelendirdiğini, aynı şekilde İsrail, İran ve Kuveyt’i de suçladığını belirtti. Haddad, “Saddam bize de sözlü saldırıda bulundu ve bizi iş birlikçilikle suçladı” dedi.

Yazarlar