Gündem ‘Sadece Türkiye kapılarını açtı’

‘Sadece Türkiye kapılarını açtı’

26.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıda Birlik Derneği’nin düzenlendiği “Göç, İnsan, Adalet Sempozyumu”nun açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, “Dünyanın seyirci kaldığı göç konusunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Adalet  ve İçişlerinden Sorumlu Müsteşarı Dr. Michael Rupp da “AB dengeli, kapsamlı ve ortak göç politikasını  gerçekleştirmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘Sadece Türkiye kapılarını açtı’

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası sempozyuma hakimler, savcılar, AB temsilcileri, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi uzmanları katıldı.

‘Sorumluluktan kaçmadık’
Sempozyumda bir konuşma yapan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, “Irak’tan, Bulgaristan’dan, Bosna’dan, Afganistan’dan, Doğu Türkistan’dan, Kafkasya’dan, Suriye’den ve dünyanın birçok yerinden canını kurtarmak için Türkiye’ye sığınanlar, biliyorlar ki Türkler bize yardım eder, sahip çıkar. Uzun süre dünyanın seyirci kaldığı ancak kapısına dayanınca çare aramaya başladığı göç konusunda biz millet olarak, devlet olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu bizim görevimiz. Biz Türk milleti olarak bu sorumluluklardan hiçbir zaman kaçmadık” şeklinde konuştu.

AB temsilcisi Dr. Michael Rupp da, Türkiye’nin bu konuda gerekli şartları yerine getirmeyi taahhüt ettiğini, bu kapsamda da Türk otoritelerin çok sıkı çalışmalar yaptığını da ifade etti.