Gündem Sadık FETÖ’cüler her yere sızmış!

Sadık FETÖ’cüler her yere sızmış!

09.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Meclis’te grubu olan siyasi partilerin yanı sıra, ADD ve Uğur Mumcu Vakfı gibi sivil toplum kuruşlarına sızarak ülke siyasetini yönlendirme girişimi ByLock yazışmalarıyla deşifre oldu...

Sadık FETÖ’cüler her yere sızmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni ByLock yazışmaları ilgili dava dosyalarına gönderildi. Yazışma içeriklerine göre FETÖ, “sadık ve güvenilir” mensuplarını, Ak Parti, CHP, HDP ve MHP gibi Meclis’te grubu olan partiler ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Uğur Mumcu Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) gibi sivil toplum kuruluşlarına sızdırdı. Bu kuruluşlarda söz sahibi olan örgüt mensupları, istihbarat elamanları gibi edindikleri bilgileri ByLock üzerinden mahrem imamlara ulaştırdı.

Haberin Devamı

‘Optik’ soruşturması

Bu bilgileri kullanmak üzere istihbarat havuzunda toplayan FETÖ’nün, partileri ideolojik yaklaşımlarına göre fişlediği belirlendi. Buna göre, örgüt sağ çizgide siyaset yapanları “Timaş”, sol görüşlü ve liberal kuruluşları “Doğan”, milliyetçi kuruluşları “Ortadoğu”, HDP ve aynı siyasi çizgideki kuruluşları ise “Fırat” diye kodladı. Kurumlara sızdırdığı mensuplarını, “Optik” adını verdikleri güvenlik soruşturmasından geçiren FETÖ, bu şekilde kendi içinden sızmaları da önledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamındaki iddianamelere de yansıyan ByLock yazışmalarından bazıları şöyle:

- “Keçiören Timaş, (AK Parti) Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu’yu genel merkezden çizmişler. 18 Ocak’ta görevinden istifa etti. Cansu’nun yerine Keçiören Belediye Başkanı danışmanlarından Murat diye bir çocuk getirilmiş. Bizim arkadaşımız ortalığı karıştırıp Murat’ı görevden aldırttı. Şu an Keçiören Gençlik Başkanlığı boş. Abi, bizim Muhammet’in bilgileri verildi. Arkadaşımız başkan olamasa bile yardımcısı olur gibi.”

Haberin Devamı

Delege seçilmiş

- “20 Aralık’ta Yenimahalle (HDP) ilçe konferansı oldu. Orada görevliydim. Pankart falan astık. Sırrı Süreyya Önder de geldi, selamlaştı, konuştuk. Tam benim çantamın olduğu yere oturmuş. Çantamı almaya gidince ‘Gel gel, burası senin yerin’ dedi. Beni yanına oturttu. Sohbet ettik. Fotoğraflarımız çekildi. İl konferansı için delege seçimleri yapıldı. Ben seçildim.”

- “Doğan, Kılıçdaroğlu ile görüşme.
2 Ocak Cumartesi SDD gençleri olarak Kılıçdaroğlu’nu genel merkezde odasında ziyaret ettik. Çalışma raporumuzu ve 10 Ekim kitapçığımızı sunduk. Çıkmadan kendisini derneğe üye yaptık. Bir de selfie aldık..”

- “Oğuz, Furkan4506 yazdı: Arkadaşımız Alparslan anlatıyor: Kazanlar kaynıyor. Teşkilatta da çok fazla muhalif var. Neredeyse kimse istemiyor Bahçeli’yi. Sesli bir şekilde söylenmeye başlandı. Bugün Bahçeli’nin ajan olduğunu söyleyenler bile oldu. Bahçeli Gİ Dİ Cİ İnşallah. Bu genel başkan Olcay Kılavuz’un düğününe katılmaması teşkilat için kırılma noktası oldu.”

Haberin Devamı

‘İnşallah 2 yıl ADD’de aktif olacağız’

- “Doğan, ADD seçimleri: Pazar günü Atatürkçü Düşünce Derneğinin seçimi vardı. Seçimde yönetime gençlik listesi olarak aday olduk. Seçimde gençlerin önünün açılması için konuşma yaptım. Genel olarak yaşlı bir kitle olduğu için sanırım çok beğendiler çünkü en yüksek oyu alan 3. kişi olarak yönetime seçildim. Bundan sonraki 2 yıl boyunca olağanüstü bir durum olmazsa inşallah ADD’nin de yönetiminde bir şeyler yapmaya, aktif olmaya çalışacağız.”

- “Ocak’ta Uğur Mumcu Vakfının her yıl düzenlemiş olduğu Uğur Mumcu haftası var. Bu hafta boyunca çeşitli dernek ve kuruluşlar burada bir panel veya etkinlik düzenliyorlar. Biz de araştırmacı gazetecilik ve özgür basın üzerine bir panel yapacağız. Dernek başkanımız panelin sunuculuğunu benim yapmamı istedi.”

- “Keçiören bayan Timaş-2/: KADEM’e gittim. 21 kişiydik. Ankara KADEM Başkanı oradaydı. Onunla konuştuk. AK Parti ilden geldiğimi söyledim. Form doldurup üye olmamı istedi. Ben de ‘Önce referanslara haber vereyim, öyle üye olayım.’ dedim. Üye olmamı onlar istemiş oldu yani.”

Haberin Devamı

Sadık FETÖ’cüler her yere sızmış

Sadık FETÖ’cüler her yere sızmış

‘Kahramanlar’ adında ByLock grubu kurmuş

Eski yüksek yargı üyesi sanıkların ByLock aracılığıyla aralarında yaptıkları yazışmalar, en önemli deliller olarak dava dosyalarında yerini alıyor. ByLock üzerinden kurulan gruplar, FETÖ’nün yargıdaki örgütlenmesini de ortaya koyuyor. Bu kapsamda, örgütün HSYK imamı eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere’nin, ByLock üzerinden “Kahramanlar” adıyla bir grup kurduğu ve örgüt talimatlarını altındaki üyelere buradan ilettiği belirlendi. Önemli konularda izlenecek yol, taktik ve stratejilerin bu gruptan paylaşıldığı, grup mensuplarının bu şekilde yönlendirildiği tespit edildi. Grupta, hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma başlatılan ve meslekten ihraç edilen eski HSYK üyeleri Şaban Işık, Kerim Tosun, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen, Mustafa Kemal Özçelik gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi. Bu kişilerden Nazmi Dere halen firari durumda bulunuyor. ANKARA Milliyet