Gündem Şafak Sezer kimdir?

Şafak Sezer kimdir?

28.05.2018 - 16:45 | Son Güncellenme:

Komedi filmleriyle ünlenen oyuncu Şafak Sezer, son dönemlerde Kolpaçino filmiyle adından sıkça söz ettirmiştir. Yönetmen ve oyuncu olan Şafak Sezer kimdir ve kaç yaşındadır?

Şafak Sezer kimdir

Şafak Sezer kimdir?

Haberin Devamı


Aslen Erzincanlı olan Şafak Sezer, Ankara Sincan’da 10 Ekim 1970 tarihinde 6 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olarak doğmuştur. Ankara’nın Çinçin Mahallesi’ndeki bir gecekonduda büyümüştür.İlkokulda müziğe oldukça yetenekliydi, okulun korosunda yer almıştır. Ortaokulda; okul pantolonu yok diye okulunu bırakıp eczanede işe başladı. Annesi ev hanımı, babası Polat Sezer ise karayolları emeklisidir. Şafak Sezer 18 yaşında işportacılık yaparken babası Polat Sezer onu Ankara Halk Tiyatrosu’nun kurucularından olan Mehmet Karagöl’ün yanına götürmüştür. Şafak Sezer, Mehmet Karagöl’e taklit yapabildiğini gösterince ona Haldun Taner’in Eşeğin Gölgesi adlı oyunda oynama şansı bulmuştur. Daha sonra ise yine Halk Tiyatrosu’nda Devri Yalan, Sen Bu Seçimi Unut, Saddamı Kim Öptü, Şirinler, Edi Büdü, ve Uzaylı Arif gibi tiyatro oyunlarında yer aldı. Askerlik döneminde de tiyatrodan vazgeçememiştir. Askerlik döneminde de oyunculuk yönünü geliştirmek için birçok aktiviteye katılmıştır. 9 Eylül Üniversitesi öğrencilerinin çektiği Bir Düğün Masalı adlı sinema filmiyle ilk kez kamera karşısına geçmiştir. Sinema sektörüne ilk adımını attıktan sonra da oyunculuk kariyerinin devamı gelmiştir. Bu sinema filminden sonra ise Ana adlı televizyon dizisinde küçük de olsa bir görev almıştır. Ankara Halk Tiyatrosu’ndan Ankara Ekin Tiyatrosu’na geçiş yapmıştır. Daha sonra ise üstadı olan Şener Kökkaya ona Müjdat Gezen’in yanına gitmesi gerektiğini söylemiştir. Müjdat Gezen, Şafak Sezer'i Capitol Alışveriş Merkezi’nde Palyaço tiyatrosunda göreve başlatmıştır.

Haberin Devamı


Askerlik dönemi


Askerlik yaptığı dönemde sahne almaya devam eden Şafak Sezer, askerliğinin bitmesine 60 gün kala Bora Kaya’nın sunduğu ‘İner Misin Çıkar Mısın’ adlı eğlence yarışmasına katılmıştır. "İner Misin Çıkar Mısın" adlı eğlence programında birinci olarak ayrıldıktan sonra herkes tarafından tanınmaya başlamıştır.


Sinema film kariyeri


Yılmaz Erdoğan, Altan Erkekli gibi oyuncuların olduğu Vizontele’de rol almıştır. Daha sonra ise, Cem Yılmaz’ın Gora ve Maskeli Beşler film serisinde boy göstermiştir. Filmleri arasında en çok ilgiyi Kutsal Damacana görmüştür. Şafak Sezer 20 TV dizisi, 18 sinema filmine imza atmıştır. Kolpaçino filminde hem oyunculuk hem de yönetmenlik yapmıştır. Evli olan oyuncunun Sudem ve Irmak isimli iki kız çocuğu bulunmaktadır.