Gündem ‘Sağlık’a veteriner müdür iddiası

‘Sağlık’a veteriner müdür iddiası

03.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli Üniversitesi Rektörü’nün usulsüz harcamalar yaptığını iddia eden Eğitim-Sen, bazı bölümlere öğretim üyesinin liyakat ve kıdem esaslarını hiçe sayarak atadığını ileri sürüldü...

‘Sağlık’a veteriner müdür iddiası

Eğitim-Sen Tunceli Üniversitesi Temsilciliği, Rektör Durmuş Boztuğ hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı. Boztuğ’un şehir dışı ve uluslararası seyahatlerinin devlet bütçesinden karşılandığı, bazı öğretim görevlilerine keyfi soruşturmalar açtığı, çok sayıda öğretim üyesini liyakat ve kıdem esaslarını hiçe sayarak yöneticilik görevlerine atadığı ileri sürüldü.
Eğitim-Sen Tunceli Üniversitesi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, üniversitede, bazı öğretim üyelerine iftira ve yıldırma yoluyla baskı uygulandığı, bazı isimlere keyfi soruşturmalar açıldığı öne sürüldü. Açıklamada, üniversitedeki boş kadrolara yapılan atamaların da liyakata dayanmadığı iddia edildi. Açıklamada yer alan iddialar özetle şöyle:

‘İktisatta iftira ve yıldırma’
- Milliyetçi bazı hocaların kendi aralarında dayanışarak baskı uygulamaya çalıştıkları ve öğrencileri akademik etikle örtüşmeyecek şekilde yönlendirmeye çalıştıkları gözlemlenmektedir.
- İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ergin Güneş, görevini demokratik bir biçimde sürdürürken, gerekçe gösterilmeksizin görevinden alınmıştır.
- Tunceli Üniversitesi’nde Dersimli tek kadın yönetici olan ve Sağlık Yüksek Okulu’nun kuruluşu aşamasında müdürlük görevini özveriyle yürüten Doç. Dr. Gülnaz Karatay, alanında tek doçent olmasına rağmen sağlık yüksekokul müdürlüğüne yeniden atanmamış, yerine bir veteriner doçent tercih edilmiştir. Yeni atanan müdür ilk icraat olarak, hukuksuz bir şekilde, Doç. Dr. Gülnaz Karatay’ın bölüm başkanlığı görevi devam ettiği halde, yerine “duygudaşı” olan bir biyolog öğretim üyesini atamıştır. Şu anda aktif olarak sadece hemşirelik bölümü açık olan Sağlık Yüksekokulu, veteriner bir müdür, biyolog bölüm başkanı ve veteriner müdür yardımcısı tarafından yönetilmektedir.
- İktisat Fakültesi’nde sendikamız üyesi olan, bazı araştırma görevlilerinin akademik gelişimleri yöneticiler tarafından engellenmekte aynı zamanda mobbing uygulamalarına, cinsiyetine vurgu yapılarak hakaret ve aşağılamalara maruz bırakılmaktadır.

‘Haksız kazanca izin veriliyor’
- Üniversitede ikinci öğretimin saat 20.00’de başlayan dersleri neredeyse yapılmamakta ve gece dersi öğrencileri aynı dersin gündüz seanslarına yönlendirilmektedir.
- Mühendislik Fakültesi’nde birçok bölümde eğitim verilmesine karşın İnşaat Mühendisliği bölümünde doktoralı öğretim üyesi sayısı 1’i geçmemektedir. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinin bir çoğu mühendis kökenli değildir.
- Üniversitede bazı öğretim görevlilerinin alanları olmadığı halde ders vermeleri teşvik edilerek haksız kazanç sağlamalarına izin verilmektedir.
- Üniversite rektörünün devlet bütçesinden karşılanan il dışı ve ülke dışı seyahatleri ayrı bir inceleme konusudur.