Gündem Sahadan ‘İYİ Parti raporu’ istedi

Sahadan ‘İYİ Parti raporu’ istedi

14.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlere yönelik gruplar halinde görüştüğü milletvekillerine “sahaya inin” talimatı veren CHP liderinin “İYİ Parti yokmuş gibi çalışın, bakın nasıl olacağına, bana da iletin” dediği öğrenildi...

Sahadan ‘İYİ Parti raporu’ istedi

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere yönelik gruplar halinde vekillerle görüşmeye devam ediyor. CHP lideri bu çerçevede önceki akşam da bir grup milletvekili ile Genel Merkez’de bir araya geldi. Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın da hazır bulunduğu toplantının başında, CHP liderinden söz alacak vekillere “parti içi tartışmalara, kongre işlerine” girmemeleri uyarısı geldi. Kılıçdaroğlu’nun, “Siz dışarıda ‘şöyle oldu, böyle oldu’ onlara girmeyin. Sadece yerel seçime yönelik neler yapılabilir, bölgenizdeki tablo nedir, onu anlatın. Bu toplantı sadece kendi bölgenizdeki yapılacak seçimlere ilişkindir” dediği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden kendi illerindeki belediye başkanlarının performansı, varsa aday önerileri ve belediye başkan adaylarının belirlenmesi yöntemi, saha çalışmaları, yerel seçime yönelik hedef ve stratejiye ilişkin rapor istedi. Edinilen bilgiye göre vekiller, hazırladıkları raporu 15 gün içerisinde Kılıçdaroğlu’na iletecek. Raporların anket, yapılacak temayül yoklaması ya da önseçim için yol gösterici olacağı belirtildi. Vekillere “sahaya çıkın” talimatı veren CHP lideri, “yerelde çalışmalarınıza bir an evvel başlayın” ifadelerini kullandı. 

İllerdeki durumu sordu 

Toplantıda İYİ Parti’nin illerdeki durumunu da tek tek soran Kılıçdaroğlu’nun, ittifaklar konusunda “İttifak yokmuş gibi hareket edin. Ama bu ittifaka kapıyı kapattığımız anlamına gelmiyor. İYİ Parti yokmuş gibi çalışın, bakın nasıl olacağına, raporlarınızda bana da iletin” dediği bildirildi. 

Haberin Devamı

‘Hedef 400 belediye’ 

Yerel seçimler için anketler yapıldığı aktaran Kılıçdaroğlu, “Mevcut belediyeleri alacağız. Üstüne de belediye ekleyeceğiz” iddiasında bulunarak hedeflerinin 400 civarında belediye olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca “Kıl payı kaçırdığımız belediyelerle ilgili özel çalışma yapıyoruz” dediği öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu yarın Kocaeli’nde buluşuyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Yerel Yönetimler Bölge toplantılarının ikincisi yarın Kocaeli’nde yapılacak. CHP’nin yerel seçimlere yönelik bölge toplantılarından ilki 30 Eylül’de Şanlıurfa’da yapılmıştı. Kılıçdaroğlu yarın da Marmara Bölgesi illerinin teşkilat yöneticileri ve belediye başkanlarıya bir araya gelecek. Toplantı, partide dengelerin değiştiği İstanbul İl Başkanlığı seçimleri sonrası Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ilk kez bir araya getirecek. Toplantıda yerel seçim süreci masaya yatırılacak, CHP lideri 31 Mart seçimlerine yönelik yürütülen ve yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin örgütünün ve belediye başkanlarının görüşlerini alacak.

Tezkere oylamasında fire beklenmiyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek Irak-Suriye tezkeresi için “hayır” oyu kullanacaklarını açıklamasının ardından gözler CHP grubuna çevridi. Kulislerde CHP’nin ortak tutum konusunda fire vereceği iddiaları dillendirilirken, parti yönetimi bu konuda bir endişe taşımıyor. Tezkereye CHP’den “kabul” oyu çıkmayacağını vurguluyor. Konuyu MYK’da değerlendirmeye dahi gerek duymadıklarını belirten yöneticiler, “Biz bundan önceki aynı içerikli tezkereye de, yabancı askerlerin yurda alınabilmesine imkan veren ifadeler nedeniyle ‘hayır’ demişiz. Şimdi ne değişti de ‘evet’ diyelim” diyor.