Gündem Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, 11 şehirde yıkıma neden olan depremin izlerini silmek için seferber oldu. Büyükşehir, arama kurtarma çalışmalarının ardından altyapı, hasar tespit işlemleri ile Adıyaman’da 400, İskenderun’da 250 konteynerlik geçici yaşam alanları oluşturdu. Başkan Yüce, “Sakarya olarak depremin acısını #eniyibizanlarız. Bu düşünceyle ilk andan bu yana kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı 11 şehrin yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara büyük destek sunan Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da 400, Hatay İskenderun’da ise 250 konteynerden oluşan geçici yaşam alanları kurdu. Sakaryalı vatandaşların desteğiyle 250’yi aşan yardım tırını bölgeye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, 300’ü aşkın personel, 600’yü geçen araç ile arama kurtarma çalışmalarında da aktif rol oynadı.

Haberin Devamı

Depremin yaraları sarılıyor

Büyükşehir Belediyesi depremin yıkıma uğrattığı 11 kentte altyapı inşası, barınma, hasar tespiti, geçici yaşam alanlarının kurulumu konusunda yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdi. Depremzedelerin yemek ihtiyaçları kurulan aşevleri ile karşılandı. Çocuklar için oyun alanları ve parklar oluşturan Büyükşehir, depremin izlerinin silinmesi için tüm alanlarda etkin bir çalışma yürüttü.

Adıyaman ve Hatay’a 650 konteyner

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de ilk günden bu yana deprem bölgesinde asrın felaketinin yaralarını sarmak için çalışmaları bizzat takip etti. Başkan Yüce, Hatay İskenderun ve Adıyaman Altınşehir’de toplamda 650 konteynerlik iki konteyner kenti kısa süre içerisinde tamamlayarak depremzedelerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

En iyi biz anlarız

Başkan Ekrem Yüce, deprem yaşamış bir kentin insanı olarak acıları derinden hissettiklerini vurgularken konteyner kentlerin kurulumunda kendilerine destek olan hayırseverlere teşekkür ederek, “Sakarya, acıyı yaşayan bir şehir olarak kardeşlerine sahip çıktı. 1 milyon insanımız 13 buçuk milyon vatandaşımıza kucak açtı, yardımına koştu. İlk andan beri deprem bölgemizde yaraların sarılması için gündüz-gece demeden çalışmalar gerçekleştirdik. Bu süreçte yoğun şekilde çalışan fedakâr ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim böyle acıları tekrar yaşatmasın. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımız acil şifalar diliyorum” dedi.

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

Sakarya mahallelerinde yaşam başladı

Yüce, hayırseverlerin destekleriyle Adıyaman’da 400 Hatay İskenderun’da 250 konteynerlik bir kent kurduklarını ifade ederek, “Tüm ihtiyaçları düşündük. Yaşam alanlarının yanı sıra çocuk oyun grupları, mescit, derslikler, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, spor alanları ve rehabilitasyon merkezi yer alıyor. Sakarya Mahallesi’nde kardeşlerimiz gönül rahatlığıyla kalıyor. Onların en iyi anlayan Sakaryalılar olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehirlerimiz ayağa kalkacak

Başkan Yüce, şehirlerin en kısa sürede ayağa kalkacağına vurgu yaparak, “Konteynerlerimizde yaşam başladı. Ancak bundan daha da önemlisi devletimiz kalıcı konutları süratle tamamlıyor. Bölgede seferberlik ilan edilmiş durumda. İnşallah en kısa sürede depremzede kardeşlerimiz yeni yuvalarına kavuşacak. Devletimizin güçlü eli ile şehirlerimiz yeniden ayağa kalkacak. Biz; Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da depremzedelerimizin yanında olmaya, şehirlerimize destekler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sakarya’nın misafirleri

Sakarya’da misafir olan depremzedelere yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Kart54 merkezlerimize başvurularını yapan misafirlerimiz belediyemizin toplu taşıma araçlarından ücretsiz bir şekilde seyahat edebiliyor. Ayrıca YADEM ekiplerimiz şehrimizde misafir edilen 65 yaş üst depremzedelere destek oluyor” dedi. Başkan Yüce, ayrıca depremin hemen ardından Sakarya’da yaklaşık bin depremzedeyi otellerde konuk ettiklerini de söyledi.

Can dostlarını unutmadık

Haberin Devamı

Can dostları sokak hayvanları için de deprem bölgesine ekipleri yönlendirdiklerin dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Profesyonel ekibimiz depremden etkilenen can dostumuz hayvanların yaralarını sarıp barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını giderdi. Büyükşehir ekibi günde ortalama 300 hayvanının muayenesini gerçekleştirdi. Toplanan ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen can dostlarının çiplerinin olup olmadığı kontrol edilerek, çipli hayvanların sahiplerine ulaşılıp teslim edildi” ifadelerini kullandı.

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu

Uzman ekipler hasar tespit çalışmalarına katıldı

Büyükşehir’in uzman ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyemizin mühendis kadrosundan 10 kişilik uzman ekip, hasar tespit çalışmaları için deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürdü. AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda Büyükşehir ekibi Adıyaman’da 500’ü aşkın binanın hasar tespitini yaptı. İnşallah tarafımıza herhangi bir ihtiyaç bildirilmesi halinde gerekeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sakarya deprem yaralarını sarmak için seferber oldu