Gündem Şamil Tayyar'dan Çapkın için ilginç yorumlar

Şamil Tayyar'dan Çapkın için ilginç yorumlar

19.12.2013 - 18:16 | Son Güncellenme:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Kanal 24'te konuştu, görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için ilginç imalarda bulundu. Tayyar, operasyon günü Vali'nin, Emniyet Müdürü'ne ulaşamadığını söyledi.

Şamil Tayyardan Çapkın için ilginç yorumlar

Operasyon sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın operasyondan haberinin olmadığını konuşulmuştu. Şamil Tayyar ise haberinin olduğu imasında bulundu. İşte Tayyar'ın o sözleri:

Haberin Devamı

-Devam eden bir süreç var. Kim olursa olsun farketmez, bakan her neyse mutlaka araştırılsın. Ama meselenin başka bir tarafı da var. Birbiriyle ilintili olmayan 3 dosyayı aynı anda gündeme sürüyorsunuz. Oradaki polis kendisine gelen talimatı üsttekilerle paylaşmalı. Ya ona ya şuna giderse. Herkes sahtekar, siz dürüstsünüz. Sakatlık burada başlıyor. Kamuoyunda sanki üç bakan çocuğu ve Fatih Belediye Başkanı aynı ekibin bir parçası olduğu sanıldı. Halkbankası üzerinden yürütülüyor esas operasyon, diğerleri bunu perdelemek için yapılıyor.

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜNE ULAŞAMIYOR

-Vali arıyor, emniyet müdürüne ulaşamıyor. Haberi olmayabilir de.

Şamil Tayyar, "Gezi olaylarında da aynısı oldu" sorusu üzerine şu yanıtı verdi: Hüseyin Çapkın'la ilgili bir soruşturma açılırsa öğrenebiliriz. Hata var, idari açıdan değerlendirilebilir bunlar. Bir ihanet olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

DERİN YAPIYLA İLGİSİ VAR

Tayyar, sözlerine şöyle devam etti:

-Buradakilerin hepsi cemaatle ilgili değil, derin devletle bağlantıları var. Bir ittifak oluştu. Susurluk sonrası oluşan derin devletin ayrıntılarıyla yeni bir işbirliği, oluşum var. MİT vs. bunu çözemedi. Burada ciddi bir yönetim zaafı var. Hangi bakanla, hangi bakan çocuğuyla ilgili bir iddia varsa, o iddia ile nereye kadar gidilebiliyorsa onunla ilgili tedbirler alınmalı. Ama birileri bu değirmene su taşımışsa onların da hesabını vermesi gerekir. AK Parti hükümeti bunun arkasında durmaz.

İÇİŞLERİ BAKANI BAŞTA OLMAK ÜZERE YENİ BİR GÖREVLENDİRME OLMALI
-Nereye varacağını bilmiyoruz, sanıyorum yeni bir görevlendirme olur. Başta sayın İçişleri Bakanı olmak üzere bir yeniden görevlendirme olmalı. Böylesi bir kan değişimine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Emniyet müdürü haberi olduğu halde haber vermiyorsa, valinin bilgisi yoksa, bakanın bilgi yoksa, İçişleri Bakanı’nın haberi yoksa, bir sorun vardır. Sayın İçişleri Bakanı olmak üzere bir görev değişikliği lazım.