Gündem Samsung Bixby nasıl kullanılır?

Samsung Bixby nasıl kullanılır?

27.04.2018 - 17:44 | Son Güncellenme:

Samsung tarafından Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus le birlikte tanıtımı yapılan Samsung Bixby hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Samsung Bixby nasıl kullanılır

Samsung Bixby nedir?

Haberin Devamı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefon konusunda bir dünya devi hâline gelen Samsung, Galaxy serisinin yeni cihazları olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı duyurdu. Yeni cihazların tanıtımı ile birlikte en dikkat çeken özellik Samsung’un yeni ürettiği sesli akıllı telefon asistanı Bixby oldu. Piyasada bulunan Apple Siri, Google Asistan, Microsoft Cortana gibi akıllı telefon asistanlarına rakip olarak üretilen Samsung Bixby birçok yenilikçi özellikle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Galaxy S8 modellerinde Bixby’a özel bir tuş konulmasıyla çok daha kolay kullanılır hâle getirilen asistan aynı zamanda rakiplerine göre çok daha yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Samsung bixby nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

Samsung Bixby’a özel olarak atanan tuş sayesinde akıllı asistanın kullanımı çok daha kolay hale getirilmiş. Tuşa basıp sesli olarak “Bixby” dedikten sonra asistan aktifleşiyor. İlk kullanımda kişiselleştirme adına telefonunuzun Samsung hesabıyla eşleşme yapmanız gerekiyor. Eşleşme yapıldığı zaman sizin verilerinizi alan yani sizi tanıyan Bixby yapay zekâsı sayesinde kişisel olarak size çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Hello Bixby olarak nitelendirilen özellikle havanın nasıl olacağını kontrol edebilecek, alarm kurabilecek ve daha da fazlası tüm bu komutları tek bir nokta altında toplayabileceksiniz. Örneğin herhangi bir sosyal medya ağında gezinirken telefonun parlaklığı gözünüzü rahatsız ederse Bixby’a seslenerek ekran parlaklığını azaltabilirsiniz. Asistanı kullanabilmek için muhakkak bir internet ağına bağlı olmanız gerekmektedir.

Samsung Bixby hangi modellerde çalışıyor?

Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus ile birlikte tanıtılan Bixby özelliği daha önce tanıtılmış olan ürünlerde çalışmıyor. Samsung firmasının planı uzun süreli olarak asistanı yalnızca Galaxy serisine özel olarak geliştirmek.

Samsung Bixby hangi dilleri destekliyor?

Tanıtımından sonra yaklaşık 200’den fazla ülkede kullanılabilir durumda olan Samsung Bixby’ın arayüz dil seçeneği çok fazla olsa da sesli aramada yalnızca İngilizce ve Korece desteği veriyor.