Gündem Sandık başında 2 acı ölüm! Oyunu kullandı can verdi

Sandık başında 2 acı ölüm! Oyunu kullandı can verdi

31.03.2024 - 15:11 | Son Güncellenme:

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde mahalli idareler seçimlerinde sandığa oyunu attıktan sonra kalp krizi geçiren yaşlı adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yozgat’ta ise oy kullanacağı sırada kalp krizi geçiren bir kişi öldü.

Olay saat 11.30 sıralarında Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu'nda yaşandı. Hasan Çay adlı vatandaş 1087 no'lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra rahatsızlanarak sandık görevlisi Cafer Saban’a 'Cafer' diye seslenerek yere düştü. Yaşlı adamın yere yığılmasıyla okula çağrılan 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hasan Çay yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hacıbey Mahallesi Osmaniye Caddesi’nde oturan Hasan Çay’ın çiftçilik yaptığı ve 5 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Sandık başında 2 acı ölüm Oyunu kullandı can verdi

Hasan Çay

'BERABER OY KULLANDIK'

Hasan Çay’ın yeğeni Mustafa Çay, "Beraber oy kullanmaya gittik, o ayrı ben ayrı sandıklarda oy kullandık. Ben eve döndüm. Arkamdan haber geldi, rahatsızlanmış" dedi.

Sandık başında 2 acı ölüm Oyunu kullandı can verdi

Olayın tanığı sandık görevlisi Cafer Saban, "Oyunu kullandı, imzasını attı, rahatsızlanınca oturdu. En son 'Cafer' dedi ve kendini kaybetti. Ambulans çağırdık ambulansla hastaneye kaldırıldı" diyerek yaşlı adamın en son kendi adını seslendiğini söyledi.

SANDIK BAŞINDA KALP KRİZİ

Yozgat’ta oy kullanacağı sırada kalp krizi geçiren 76 yaşındaki Mustafa İldiş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yozgat merkeze bağlı Lök Köyü'nde yaşayan Mustafa İldiş (76), mahalli idareler seçiminde oy kullanmak için sandığa gitti. Görevlilerden oy pusulasını ve mührü aldığı sırada fenalaşarak yere yığılan İldiş, yakınları tarafından özel araçla Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sandık başında 2 acı ölüm Oyunu kullandı can verdi

İldiş’in cenazesi Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.