Gündem Sandık başında tartışma, kavga

Sandık başında tartışma, kavga

29.05.2023 - 06:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde kimi sandıklarda gergin anlar yaşandı, yumruklar tekmeler havalarda uçuştu. Şanlıurfa’da toplu oy kullanımını engellemeye çalışan CHP’li Şeker darp edildi. Bazı sandıkta usulsüz oy kullananlar suçüstü yakalandı...

Sandık başında tartışma, kavga

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için kurulan bazı sandıklarda gergin anlar yaşandı. Şanlıurfa’da toplu oy kullanıldığı iddiaları üzerine çıkan arbedelerde aralarında CHP İstanbul eski milletvekili Ali Şeker ile CHP Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ronayı Paydaş’ın da bulunduğu çok sayıda kişi darbedildi. Sandıklara birden fazla kez zarf atanlar hakkında da tutanak tutuldu.

Haberin Devamı

CHP’li Şeker darp edildi

ŞANLIURFA: Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde sandıkların taziye evine konularak kadınların yerine toplu oy kullanıldığını tespit eden CHP’liler saldırıya uğradı. Bölgede seçimi takip eden eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker darbedilerek telefonu kırıldı. Şeker, 30 kişilik bir grubun linç girişiminde bulunduğunu belirterek, “1 oy bize 366 oy Erdoğan’a olarak oy kullanılıyor. Gelmeyenler yerine oy kullanılıyor” dedi. Yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li Özgür Özel de, “Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Sandık güvenliğini, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın” ifadelerini kullandı.

Şeker’in darbedildiği sandığa giden Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da saldırıya uğradığını ifade etti. Tanal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Burada devlet zafiyeti var! Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyeceğiz, sandıkları koruyacağız!” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Allah olsan giremezsin’

Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca Mahallesi’nde ise mevsimlik işçilerin yerine toplu oy kullanmak isteyen AK Parti sandık görevlilerini engellemek isteyen CHP’liler de saldırıya uğradı. CHP Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ronayı Paydaş, sosyal medya hesabından arbede görüntülerini, “Can güvenliğimiz olmadığı için köyden ayrılıyoruz” notuyla paylaştı. Görüntülerde bir kişinin saldırıya uğrayan avukata, “Avukat değil, Allah olsan buraya giremezsin” dediği duyuldu. Avukat Ahmet Musri ile darp raporu alan Paydaş daha sonra döndükleri aynı köyde bu kez, “Seni başka bir yerde, köyde görürsem kelleni alırım” tehdidiyle karşılaştı.

Polise yumruklu saldırı

Haliliye ilçesinde bulunan Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda da toplu oy kullanılmak istendiği iddiası üzerine sandık başındaki müşahitler arasında tartışma çıktı. Tekme tokat kavgaya dönüşen olayda yaralanan iki kişiden birinin burnu kırıldı.

ANKARA Altındağ’da, Aydınlıkevler İnönü Lisesi’nde başka bölgelerde görevli olduğunu iddia eden üç polis, 1054, 1057 ve 1053 nolu sandıklarda oy kullanarak, 142 belgelerini teslim etmediği, tutanak tutulduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Çankaya ilçesinde okulları ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan’ın sandık görevlilerini baskı altına almaya çalıştığı iddia edildi. Alpaslan ve beraberindeki heyet ile müşahitler arasında kavga çıktı. Kavgayı ayırmak için araya giren bir polis memuru da yumruklu saldırıya uğradı.

Mühür basılmış pusula

İZMİR’de oy kullanmaya giden bir vatandaşa verilen zarfın içinden Recep Tayyip Erdoğan’a “Evet” mührü basılmış pusula çıktı. Pusula ile ilgili tutanak tutulurken sandıkta oy kullanımı bir süre durduruldu.

BURSA Mudanya İlçe Seçim Kurulu, AK Parti Bursa İl Seçim İşleri Başkanlığı’nın başvurusu üzerine sandık görevlileri ve müşahitlerin Atatürk ve Türk bayrağı rozeti takmalarını yasakladı.

‘Açık oy kullanma’ kavgası

MARDİN’de Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, Midyat Çavuşlu köyünde açık oy kullanılmasına karşı çıkanların darbedildiğini öne sürdü.

BİNGÖL’ün Çavuşlar köyüne kayıtlı ama yurt dışında yaşayan seçmenler yerine toplu oy kullanıldığı iddiaları üzerine köye giden CHP’li heyetin köyden çıkarıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

YALOVA’da sandığa iki zarf attığı tespit edilen eski CHP İlçe Başkanı Mustafa Deveci hakkında da tutanak tutuldu.

Kabine silahla girdi

RİZE’nin Fındıklı ilçesinde oy kullanma kabinine silahla giren ve Kılıçdaroğlu’nun resmine silah doğrulttuğu fotoğrafı paylaşan M.Ö., gözaltına alındı.

AFYONKARAHİSAR’da, ağabeyi V.Ö.’nün kimliğini vererek oy kullanmak isteyen H.Ö. ile durumu fark eden müşahitler arasında tartışma çıktı. Müşahitlerin hakkında tutanak tutarak polise teslim ettiği H.Ö.’nün “yanlış kimlik verdim” dediği öğrenildi.

İkinci kez oy atarken yakalandı

Kocaeli'de MHP Dilovası İlçe Başkan Vekili Yücetan Dilmaç iki ayrı sandıkta oy kullanmaya çalışırken yakalandı. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Dilmaç’ın avukatlara, “Bunun suç olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Sandık başında tartışma, kavga

YSP’li vekil dahil, 5 yaralı

Yine Şanlıurfa’da, Yeşil Sol Partili bir sandık müşahidinin oyunu açıktan kullandığı iddiaları üzerine çıkan taş ve sopalı kavgada, aralarında YSP Milletvekili Ferit Şenyaşar ve HDP İl Başkanı Ahmet Atış’ın da olduğu beş kişi yaralandı. Bir aracın da camlarının kırıldığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.