Gündem Şanlıurfa'da muhtarlık kavgası: 25 yaralı

Şanlıurfa'da muhtarlık kavgası: 25 yaralı

24.10.2009 - 13:28 | Son Güncellenme:

.

Şanlıurfada muhtarlık kavgası: 25 yaralı

ŞANLIURFA'da aralarında 29 Mart'ta yapılan muhtarlık seçiminden dolayı husumet bulunan, birbiriyle akraba 2 aile arasında çıkan taşlı-sopalı kavgada 3’ü ağır 25 kişi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Merkeze bağlı Örencik Köyü'nde muhtarlık seçimi nedeniyle aralarında husumet bulunan ve daha önce de birbiriyle birkaç kez kavga eden ‘Kaçar' ailesinin fertleri, bu sabah kent merkezinde yeniden karşılaştı. İddiaya göre, köyden otobüs ile şehre gelen Kaçar ailesinin fertleri Cumhuriyet Caddesi'nde kendilerini takip ettiklerini öne sürdükleri akrabaları olan hasımlarıyla karşılaştı. Cadde üzerinde başlayan tartışma kısa süre sonra, tarafların birbirine taş ve sopalarla saldırdığı kavgaya dönüştü. Yoldan geçenlerin ihbarıyla olay yerine gelen çok sayıda polis, yaklaşık 50 kişinin birbirine girdiği kavgayı güçlükle engelledi. Kavgada vücutlarının çeşitli yerlerinden taş ve sopalarla yaralanan Müslüm Kılıç (19), Eyüp Kılıç (16), Ahmet Barbaros (30), Müslüm Çavdur (10), Ömer Almaz (21), Yusuf Aslancan (29), Cengiz Kaçar (25), Bakır Kaçar (24), Yahya Kaçar (22), Ali Kaçar (24), Mehmet Ali Kaçar (34), Hüseyin Kaçar (28), Serdar Kaçar (17), Adem Kaçar (17), İsa Karadeniz (19), Ömer Kaçar (28), İzzet Kaçar (22), Musa Kaçar (26), Mehmet Kaçar (36), Mahmut Kaçar (39), Yusuf Kaçar (27), Muhittin Kaçar (34), Mehmet Bahçe (38), Yaşar Kaçar (36) ile Mahmut Kaçar (33) ambulans ve özel otomobiller ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedavilerine başlanan yaralılardan Cengiz, Bakır ve Yahya Kaçar’ın hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenilirken, diğer 22 kişi ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

KÖY VE HASTANELERDE ÖNLEM ALINDI Bunun üzerine güçleri tarafından hastanelerde güvenlik önlemi alındı. Tedavisi tamamlanlar ile kavgaya karıştığı saptananların aralarında bulunduğu 30'un üzerinde kişi polisler tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, yeni bir kavga ihtimaline karşı Örencik Köyü’nde de jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.