Gündem Sarıgül’e Meclis’te yumruklu saldırı

Sarıgül’e Meclis’te yumruklu saldırı

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Grup toplantısı sonrası kuliste 2005 yılında CHP’den istifa ederek ANAP’a geçen eski milletvekili Turan Tüysüz ile tartıştı.

Sarıgül’e Meclis’te yumruklu saldırı

Görgü tanıkları ikili arasında yumruklaşma ve tekme düzeyinde kavga yaşandığını ifade ederken, her iki isim de “yumruklaşma” iddiasını kabul etmeyerek yalanladı.

Haberin Devamı

‘Alacak-verecek’

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre Tüysüz, “Partinin üzerine geçirdiğin malları bırak, ayıp değil mi” diyerek Sarıgül’e yumruk attı. Ardından da tekme savurdu. Sarıgül de yumrukla karşılık verdi. Yaşanan itiş kakış sırasında Tüysüz’ün gözlüğü kırıldı. Tüysüz’ün, Sarıgül’e yönelik yeni hamlesi ise TBMM güvenlik personelinin araya girmesiyle önlendi. TBMM’deki güvenlik görevlilerinin eşliğinde TBMM’den çıkan Tüysüz, “Alacak verecek davası mıydı?” sorusuna da “Aynen öyle, aynen öyle” dedi. “Size borcu mu vardı” sorusuna da “Aynen öyle” yanıtını verdi. Tüysüz daha sonra arabasına binip TBMM’den ayrıldı. Sarıgül ise olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Böyle bir olayın tecelli etmesi beni gerçekten son derece üzmüştür” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok değişmiş’

Sarıgül sorular üzerine, “İnanın ki ne olduğunu bilemiyorum. Bir alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önce tanıyorum, fakat çok değişmiş. Kim olduğunu bilemedim. Niye geldiğini de bilmiyorum. Konuşma şekli hoş değildi” diye konuştu.