Gündem Savcı koronavirüse yakalandı! Mütalaa verilmedi

Savcı koronavirüse yakalandı! Mütalaa verilmedi

10.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerinde başına biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin görülen davada duruşma savcısının koronavirüse yakalanması sebebiyle beklenen mütalaasını hazırlayamadığı belirtildi.

Savcı koronavirüse yakalandı Mütalaa verilmedi

 

Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013’de yapılan müdahalede, Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın  öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz polis memuru sanık F.D. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ile taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu izleyici olarak katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, geçtiğimiz celse mütalaasını hazırlaması için süre verilen duruşma savcısının koronavirüse yakalandığını tedavi gördüğünü bu nedenle mütalaasını hazırlayamadığını belirtti. Savcının mütalaasını hazır etmesi için tekrar süre veren mahkeme başkanı duruşmayı 29 Ocak 2021 tarihine erteledi.