Gündem ‘Seçime tek başınıza girin’

‘Seçime tek başınıza girin’

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 şartı ile ilgili sözlerine “Eğer ki bu açıklamayı yapmaktaki amacın, Anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp sistem ile birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse, tüm bunları, bir kez daha aday olabilmek için yapıyorsan, hiç kusura bakma çok beklersin” karşılığını verdi.

‘Seçime tek başınıza girin’

ANKARA Milliyet- Akşener dün partisinin TBMM Grup Toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AYRI AYRI GİRELİM: Birkaç yıl önce, iktidarın bir daha açılmamak üzere kapattığını söylediği bir sayfa bugün yeniden açılmış. Büyük, hamasi cümlelerle savundukları, itirazlarımızı da her türlü hakaret ve iftirayla reddettikleri 50+1 sistemini bugün değiştirmek istiyorlar. Allahım sen ne büyüksün. Sabah şeriflerin hayrolsun, Sayın Erdoğan. İttifak sisteminin neden olduğu yozlaşmaya karşı çıktığımız için, 2024 yerel seçimleriyle birlikte hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık. Tüm partilere, ‘gelin seçimlere ayrı ayrı girelim’ dedik. Madem ki Erdoğan da 50+1 şartının dayattığı ittifak sisteminden bu kadar rahatsız, o zaman kendisine sesleniyorum: Gelin, AK Parti olarak önümüzdeki seçimlere siz de İYİ Parti gibi tek başınıza girme cesaretini gösterin.

Haberin Devamı

GÜNEŞ YERİNDE: Bir yanda sözde muhalif basın, diğer yanda yandaş basın. Türkiye’yi araya alıp, mutlu mesut yaşayan iki kutup, İYİ Parti’ye karşı birleşmiş. El birliğiyle herkes İYİ Parti’yi tartışıyor. Neymiş? İYİ Parti zor durumdaymış. Milletimizi enflasyona ezdirenlerin, memleketi kaçak hendeğine çevirenlerin keyfi yerinde ama yetkiyi alıp Türkiye’yi düze çıkarmak için sabırsızlanan İYİ Parti zor durumdaymış. Dün, ‘yüzde 60 ile kazanırız’ yalanını üretenler, bugün çıkıp İYİ Parti üzerinden yeni yalanlar türetiyorlar. Hiç kusura bakmasınlar; İYİ Parti’de güneş yerinde, her şey yolunda.

ÜMİT DİKBAYIR’IN SAVUNMASI ALINACAK

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatan İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu (MDK), Dikbayır’ın savunmasının alınmasını oybirliği ile kararlaştırdı. Disiplin süreci resmen başlayan Dikbayır ise kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdi.