Gündem Şehit annelerinin gözü yaşlı

Şehit annelerinin gözü yaşlı

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Raife Yılmaz, 2018 yılında Adıyaman’da  PKK’lı teröristlerce şehit edilen oğlu uzman çavuş Mehmet Kürşat Yılmaz’ın kişisel eşyalarıyla evini müzeye çevirdi.

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Gözyaşları dinmeyen acılı anne Yılmaz, “Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Ne anneye, ne babaya, ne de kardeşe. Evlat denilince su duruyor. Şehit annelerine ne bayram, ne de Anneler Günü olsun. Çünkü boşluktayız” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇOCUĞUM GİTTİ ÖKSÜZ KALDIM’

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Özkozanoğlu’nun Adana’da yaşayan annesi Hatice Özkozanoğlu da oğlunun hatıralarıyla hayata tutunuyor. Her Anneler Günü’nün kendisi için çok zor olduğunu ifade Özkozanoğlu, “8 sene oldu. Yüreğimiz yanıyor dayanılmıyor. Benim annem babam vefat etti ama evlat acısı bambaşka. Çocuğum gitti öksüz kaldım. ‘Anne’ dedi mi bir ‘anne’ daha derdi. Mutfakta boynuma sarılırdı. Beni hiç incitip üzmedi” dedi.

GÖREVİNİN BİTMESİNE 1 AY VARDI

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen Halil İbrahim Şık’ın annesi Sıdıka Şık, 6 yıldır Anneler Günü’nü buruk geçiriyor. Anne Şık, “Hakkâri’deydi, orada görevinin bitmesine 1 ay kalmıştı. Aradı, ‘Geleceğim’ dedi. Kısmet olmadı. Evliydi ve şehit olduğunda kızı 5 aylıktı. Anneler Günü’nde birlikte olmak kısmet olsaydı güzel olurdu ama olmadı” dedi.

Haberin Devamı

OĞLUNUN RESMİNİ ÖPÜP KOKLUYOR

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen bombalı terör saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın acısı yıllar geçse de dinmiyor. Saldırıda 28 yaşındaki oğlu şehit olan anne Sabahat Taş, oğlundan geriye kalan eşyaları kokluyor, resmini öpüp teselli arıyor.

EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ:

‘Kırdan çiçek toplar verirdi’

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Trabzon’un Maçka ilçesinde 2017’de evinin önünde teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, 6 yıldır Anneler Günü’nü hüzünlü geçiriyor. Yarasının kabuk bağlamadığını aksine sürekli kanadığını belirten anne Bülbül, “Eren evimizin üst tarafına çıkar eline ne çiçek gelirse toplardı. Önüme diz çökerek ‘Annem en iyi çiçeklere layıksın ama biliyorsunuz ki benim param yok kırdan bayırdan çiçekler topladım getirdim’ derdi. O kirli ellerinden sarılıp öperdim. O çiçekleri özledim. Bir anne için o kadar zor ki. Bu özel günlerde yıkılıyoruz, üzülüyoruz” dedi.

‘CUMHURİYET ANNESİ’NE ZİYARET

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Antalya Kemer’de yaşayan Cumhuriyet ile aynı yaşta olan 1923 doğumlu Zeliha Kurga’yı (101), Kaymakam Ahmet Solmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Erdem Can Anneler Günü dolayısıyla ziyaret etti.  Yaşayan 3 çocuğu, 9 torunu, 13 torununun çocuğu, bir de 2.5 yaşında torununun torunu olan Zeliha Kurga, ziyarette Kaymakam Solmaz ve beraberindekilere hatıralarını anlattı.

Haberin Devamı

UMUTLA EVLATLARINI BEKLİYORLAR

Şehit annelerinin gözü yaşlı

Diyarbakır’da eski HDP il binası önünde dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle oturma eyleminde olan anneler, Anneler Günü’ne evlat hasreti nedeniyle buruk giriyor. Annelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi yaklaşık 5 yıldır aralıksız sürüyor. Evlat nöbeti tutan aile sayısı 375’e yükselirken, bugüne kadar 53 aile de çocuklarına kavuştu.