Gündem Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İdil’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Mehmet Uygun, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Kucağında minik bebeğiyle ‘Aşkım, seni yalnız bırakmadım’ diyen Birgül Uygun, eşine asker selamıyla veda etti

Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Mehmet Uygun (28), memleketi Ankara’da dün gözyaşları arasında toğrağa verildi. Şehidin eşi Birgül Uygun, 7 aylık oğluyla eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Mehmet Uygun için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda dün cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi babası Hayri Nadi Uygun, annesi Behiye Uygun, eşi Birgül Uygun, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eşinin fotoğrafını öptü

Okunan duaların ardından şehidin katafalkdaki tabutuna annesi, babası ve eşi sarılarak gözyaşı döktü. Birgül Uygun, eşinin fotoğrafını öperek “Bak aşkım seni yalnız bırakmadım” diyerek ağıt yaktı. Törenin ardından şehidin cenazesi helikopter ile memleketi Ankara’ya getirildi.

7 aylık oğluyla geldi

Şehit Uygun’un Türk bayrağına sarılı naaşı Kocatepe Camisi’ne getirildi. Eşi Birgül Uygun, namazdan önce 7 aylık oğluyla eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Şehidin eşiyle annesi Nahide ve babası Hayri Nadi Uygun, cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

Törene; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uygun’un naaşı, Cebeci Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Vatan sahipsiz mi kalacak?’

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik, kaldırıldığı hastanede kolduğu çatışmada 7 PKK’lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Şehidin acı haberi Kütahya’daki baba evini yasa boğdu.

Tetik’in şehit olduğu haberini askeri yetkililer baba Necmi ve anne Vasfiye Tetik’e verdi.

Baba Necmi Tetik, “Oğlum şehit olmak istiyordu ve oldu da. Şehit olmayı da hak etti, helal olsun ona. Vatan sahipsiz mi kalacak? Birileri mutlaka gidecek ve şehit olacak” dedi. Şehit Tetik bugün Kütahya’da toprağa verilecek.

Sur’da 2 şehit

Tetik’in şehit olmasının ardından dün akşam saatlerinde PKK’lılarla yaşanan çatışmalarda Uzman Çavuş Gürsel Demir (27) de şehit düştü. İlçede dün gerçekleşen operasyonlarda Tetik’le birlikte şehit sayısı 2’ye yükseldi.