Gündem Şehitlere veda! Afrin şehidi Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Şehitlere veda! Afrin şehidi Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

04.02.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu Elazığ'da, Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Taşeron, hain örgütlere destek veren herkese sesleniyorum. Daha öncede ikaz ettik, bakın sizin o verdiğiniz silahlar bu millete dönecek diye. İşte en son örneğini gördük. Onların verdiği silahlarla yiğitlerimizi şehit ettiler" dedi.

Şehitlere veda Afrin şehidi Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG'lilere yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, dün çıkan çatışmada şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Haberin Devamı

Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun (28) cenazesi, uçakla memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun cenazesinin getirildiği memleketi Elazığ'daki Merkez Mevlana Camisinde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk , şehidin babası Metin Gürsu, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

"ONLARIN VERDİĞİ SİLAHLAR İLE YİĞİTLERİMİZİ ŞEHİT ETTİLER"
Cenaze töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Elazığ’dan bütün dünyaya seslenmek istediğini belirterek, "Özellikle ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen taşeron hain örgütlere destek veren herkese sesleniyorum. Daha öncede ikaz ettik, bakın sizin o verdiğiniz silahlar bu millete dönecek diye. İşte en son örneğini gördük. Onların verdiği silahlarla yiğitlerimizi şehit ettiler. Artık sözün bittiği noktadayız"dedi. Terör örgütüne destek veren kim olursa olsun bu desteğini durdurması ve bitirmesi gerektiğini de söyleyen Bakan Canikli, "Bu bizim için bir bağımsızlık mücadelesidir. Bakın 20 Ocak’tan itibaren terör örgütü Afrin bölgesinden ülkemize yönelik 90’a yakın saldırıda bulundu. Bunlar bir günde olmadı. Bu silahları birgünde getirmediler. Demek ki; hazırlıklarını aylar ve yıllar öncesinden yapmışlar. Şimdi bu harekatın yapıldığını anlayabildiniz mi?. Özellikle bu terör örgütüne destek verenlere sesleniyorum. Amaçları belli. Hedefleri belli. Söylüyoruz. Ve şunu hiç kimse unutmasın, bu millet birlik ve beraberliği için ne yapılması gerekiyorsa yapar"diye konuştu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, konuşmasının sonunda şehit Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu için dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmanın ardından Bakan Nurettin Canikli tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konularak askeri tören geçişi yapıldı. Törenin ardından şehidin naaşı, Elazığ Garnizon Şehitliğine götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehitlere veda Afrin şehidi Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

ŞEHİT ALİ YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın naaşı, askeri uçakla memleketi Isparta'ya getirildi.Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na taşınan şehidin cenazesi, başta ailesi ve yakınları olmak üzere, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

BABA YILMAZ'I TUĞGENERAL TESKİN ETTİ

Şehitlere veda Afrin şehidi Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Süleyman Hilmi Yılmaz'ı Tuğgeneral Bozdemir teskin etti. Bozdemir, baba Yılmaz'a sarıldı.Vali Günaydın da aile yakınlarını teselli etti.Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.Törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı.

Haberin Devamı

OSMAN AKGÜNDÜZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari’de Çukurca ilçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen piyade sözleşmeli er Muhammed Osman Akagündüz’ün cenazesi Adana'daki babevinde helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere Niğde'ye gönderildi. Şehit Muhammed Osman Akagündüz’ün (21) cenazesi gece saatlerinde uçakla Adana'ya getirilerek, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehidin cenazesi daha sonra Pınar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek, helallik alındı. Bu sırada şehidin babası Aziz Akagündüz ve yakınları gözyaşı döktü.Şehit Akagündüz'ün cenazesi, helallik alınmasını ardından defnedilmek üzere konvoy eşliğinde Niğde'ye uğurlandı. Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, son yolculuğuna uğurlandı.