Gündem Şehitleri dualarla uğurladık

Şehitleri dualarla uğurladık

09.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van ve Mardin’deki operasyonlarda şehit olan jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin Burdur’da, uzman çavuş Sabri Eryeler ise Ordu’da düzenlenen hüzünlü törenlerle gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehitleri   dualarla  uğurladık

Van’ın Başkale ve Mardin’in Dargeçit ilçelerinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan şehit olan jandarma uzman onbaşı 26 yaşındaki Hikmet Zengin memleketi Burdur’da, Uzman Çavuş Sabri Eryeler (24) ise Ordu’da gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.
Van’ın Başkale ilçesinde önceki gün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan 2.5 yıllık Uzman Çavuş Eryeler’in cenazesi Ordu’nun Kumru İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçe stadyumuna getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin annesi Emine ile babası Muammer Eryeler ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun diğer protokol üyeleri ile yaklaşık 13 bin vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.
Mardin Dargeçit’te önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı 26 yaşındaki Hikmet Zengin’in cenazesi de Mardin 70’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kızıltepe Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Burdur’a götürülmek üzere askeri uçakla Isparta’ya getirildi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu karşılayan Ayşe Zengin, “Ben seni uçakla mı gönderdim, taksiyle gönderdim” diye ağıt yaktı.
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan alındıktan sonra memleketi Burdur merkeze bağlı Güneyyayla köyüne getirilen şehit Hikmet Zengin için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Sağanak yağış altında düzenlenen cenaze törenine mülki ve idari amirler, komutanlar ile şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde baba Ali Yaver, anne Ayşe ve ikiz kardeşi Emine Zengin Korkut tabuta sarılarak gözyaşı döktü.