Gündem Henüz 3 aylık evlilerdi! Tatil felakete dönüştü

Henüz 3 aylık evlilerdi! Tatil felakete dönüştü

06.09.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Asistanı doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Öte yandan 3 aylık evli çiftin düğün fotoğrafı da ortaya çıktı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde yaşanan selde kayıp olarak aranan 3 kişiden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde ölü sayısı 5'e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Son bulunun 2 kişinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sosyal medya hesabından açıkladığı doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğu belirtildi. Doktor ve eşinin cansız bedeni savcılık incelemesinden sonra cenaze nakil aracı ile hastane morguna sevk edilecek. Olay yerinde umutlu haberi bekleyen çiftin yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

1/27

2/27

3/27

4/27

5/27

6/27

7/27

8/27

9/27

10/27

11/27

12/27

13/27

14/27

15/27

16/27

17/27

18/27

19/27

20/27

21/27

22/27

23/27

24/27

25/27

26/27

27/27

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU: DOKTOR VE EŞİ KAYIP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sabah bir paylaşım yaparak kaybolanlardan 2 kişiden birinin Doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar olduğunu açıklamıştı. 

'ŞİFA DAĞITAN ELİN KAYBI DA ÖYLE OLDU'

Genç çiftin cansız bedenlerinin bulunmasının ardından Bakan Koca bir paylaşım daha yaptı: Koca; "Kırklareli’ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Asistanı Doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu.

Haberin Devamı

BİR KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Kayıp vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek için ise arama kurtarma çalışmaları 890 kişilik ekiple devam ediyor. Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek; yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman’ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun."

 

Henüz 3 aylık evlilerdi Tatil felakete dönüştü

 

3 AY ÖNCE EVLENMİŞLER

Doktor ve eşinin 3 ay önce evlendiği ve Antalya’nın Alanya ilçesinden Kırklareli’ne tatil yapmak amacıyla geldikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yadan Alanya Emişbeleni eski Belediye Başkanı Nurettin Uludağ da sosyal medyada yaklaşık 3 ay önce evlenen çiftin bir fotoğrafını paylaştı.

Henüz 3 aylık evlilerdi Tatil felakete dönüştü

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Kırklareli'ndeki sel felaketine ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Zor durumda olan vatandaşlarımızdan 10'unu kurtardık, 6'sına ulaşamadık. 2'sinin cansız bedenine ulaştık. 3'ünü de bugün bulduk. 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Ekiplerimiz umarım bugün hava kararmadan, diğer vatandaşımızı da bulur. Oranın sahibiyle ilgili bir gözaltı işlemi var. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız süreci anbean takip ediyoruz. Başından veri tüm kurumlar büyük bir gayretle sıkıntıları gidermek için çalışıyor." dedi.

SELİN HASARLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Kırklareli'de meydana gelen selin vurduğu yerlerdeki hasarlar sabah saatlerinde ortaya çıktı. Selin vurduğu ormanda dev ağaçların kökünden sökülerek sürüklendiği ve devrildiği görüldü. Vatandaşların tatil yapmak için geldiği bungalov evlerin bazılarının yerinden söküldüğü, bazılarının da büyük hasar gördüğü ortaya çıktı. Ekipler, selde çiftliklerde mahsur kalan hayvanları da kurtarıp, güvenli bölgelere aldı. 

Haberin Devamı

Henüz 3 aylık evlilerdi Tatil felakete dönüştü

DEV TOMRUKLAR BUNGALOV EVLERİ METRELERCE SÜRÜKLEDİ

Bölgeye selle ve taşkınlarla beraber çok sayıda dev tomrukta sürüklendi. Tomrukların bungalov evleri metrelerce sürükledi ve yer yer evleri parçaladığı da gözlendi. Ekipleri sudaki arama ve çalışmalarının yanı sıra kayıp vatandaşların altında kalabileceği olasılığına karşı tomrukların aralarında da aramaların yoğunlaştığı gözlendi.

Henüz 3 aylık evlilerdi Tatil felakete dönüştü