Gündem Sel kâbusu Trakya’da!

Sel kâbusu Trakya’da!

06.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış sonucu Değirmen Deresi taştı, çöken karayolu ulaşıma kapandı. İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otelleri su bastı, mahsur kalan 1’i çocuk altı kişiyi kurtaran ekipler 2 kişinin cansız bedenine ulaştı...

Sel kâbusu Trakya’da

KIRKLARELİ, EDİRNE DHA/ İHA  - Geçen pazar günü Nevşehir’de 2, Aksaray’da 1 kişinin can verdiği sel felaketi bu kez Kırklareli’yi vurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce “turuncu kod”la uyarılan Kırklareli’nde dün sabah etkili olan şiddetli yağışla birlikte Değirmen Deresi taştı. Demirköy ile İğneada’yı birbirine bağlayan kara yolu sular altında kalırken, yol ulaşıma kapandı. Bölgede yol çalışması yapan bir vincin operatörü faciadan son anda kurtuldu. Turistik bungalov evler de taşan dereler nedeniyle su altında kaldı. 

Haberin Devamı

Aramalarda hava desteği 

İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgeden kayıp ihbarları gelmesi üzerine çok sayıda AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede kayıp tatilcilerin bulunması için iki helikopter ve 1 uçakla da havadan destek verildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün de sel bölgesine gelerek, ekiplerden bilgi aldı. 

Ekipler 6 kişiyi kurtardı 

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 1’i çocuk altı kişinin kurtarıldığı, sel sularına kapılan iki kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada “İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından altı vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp dört vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir” denildi. 

Haberin Devamı

Kırklareli Valiliği, yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında ve gerekli olmadıkça Demirköy-İğneada yolunu kullanmamalarını önemle rica ederiz” uyarısında bulundu. 

Yollar göle döndü

Edirne’de de hava sıcaklığı 18 dereceye kadar düşerken sabah saatlerinde etkili olan sağanak sürücülere zor anlar yaşattı. Göle dönen yollarda trafik durma noktasına geldi. Sağanak yağışın perşembeye kadar devam etmesi bekleniyor. 

Aydın’ın Köşk ilçesinde önceki akşam başlayan sağanak dün sabah etkisini artırınca kırsal Mezeköy ve Uzundere mahallelerinde sokaklar göle döndü. Sürücüler araçları ile yolda ilerlemekte güçlük çekti, yamaçlardan gelen sular bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarına doldu. 

Muğla’nın Marmaris ilçesinin simgesi haline gelen kapalı çarşıda her yağış sonrası yaşanan manzara yine değişmedi. Şiddetini artıran sağanakla çarşının içini ve bazı dükkanları su bastı. Sabah dükkanını açan esnaf sel sularını tahliye etmeye çalıştı. 

Haberin Devamı

‘Ellerimden kayıp gitti’

Aksaray’da geçen pazar günü meydana gelen selden kurtulan Nazif Balcan (25) ve eşi Hayrice Balcan’ın akıntıya kapılarak kaybolan 3 aylık bebekleri Asel’in bulunması için başlatılan arama çalışmaları dün de devam etti. Olayın ilk anından itibaren AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllülerden oluşan ekibe Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Sakarya ve Rize’den gelen AFAD ekipleri de eşlik etmeye başladı. 347 kişilik ekip 30 kilometrelik alanda arama çalışması yaptı. 

‘Bir an önce evladımı göreyim’ 

Kızı Asel’in bir an önce bulunmasını isteyen anne Hayrice Balcan, “Akaryakıt istasyonunda durduktan 5 dakika sonra arabanın içine su dolmaya başladı. Kayınbabamı aradım, ‘Baba biz sele kapılıyoruz. Yardım edin’ dedim. Bir kaya parçası araca çarptı. Kapı açılınca çocukla ben suya fırladım. Epey sürüklendikten sonra da ellerimin içinden kaydı gitti. Ekipler artırılsın, gereken ne varsa fazlasıyla yapılsın. Bir an önce evladımı göreyim. Mezarı olsun, en azından başında ağlayayım” dedi. 

Haberin Devamı

Kentte sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor.