Gündem Selde kayıplar artıyor!

Selde kayıplar artıyor!

12.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketinde Samsun’un Çarşamba ilçesinde sel sularına kapılarak ölen Türkan Yılmaz’ın (45) ardından yeni ölüm haberi geldi. Zonguldak Çaycuma’da selin ardından kaybolan Hüseyin Topçuoğlu’nun (58) cesedi bulunurken, Ordu’nun Fatsa ilçesinde dereye düştüğü tahmin edilen Naciye Yılmaz’ı (64) arama çalışması da sürüyor. Giresun’un Yağlıdere ilçesinde de yağış nedeniyle fabrikanın depo bölümündeki menfez çöktü. İki işçi kurtarılırken, işçi Şinasi Özdemir’in  cansız bedeni bulundu.

Selde kayıplar artıyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde şiddetli yağış sonucu önceki akşam 22.45 sıralarında Üçtepe beldesindeki su fabrikasının depo bölümündeki menfez çöktü. Forkliftle çalışma yapan üç işçi toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makinesi destekli ekiplerin çalışması sonucu, toprak altında kalan işçilerden Ali C. ile Şenol K. kurtarıldı. Toprak altından sesini aldıkları işçi Şinasi Özdemir’in (46) çıkarılması için demir aksamı oksijen kaynağı ile kesmeye çalışan ekipler, elden ele kovalarla toprağı kaldırmak için zamanla yarıştı. Ekiplerin Özdemir’den aldığı ses dün sabah saatlerinde kesildi. Özdemir’in cansız bedenine 20 saat sonra olay yerinden 2 km aşağıda dere kenarında bulundu.

Haberin Devamı

Selde kayıplar artıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde de Naciye Yılmaz (64) önceki gün hayvanları için evinin yanında bulunan kayalık alanda yaprak keserken sel nedeniyle 10 metre yükseklikten dereye düşmüştü. Çevrede arama yapan ekipler, dere kenarında Naciye Yılmaz’ın başörtüsünü buldu. 

Bolu Tüneli trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin heyelan sebebiyle kapanan İstanbul istikametinin tekrar trafiğe açıldığını duyurdu.

Selde kayıplar artıyor

 

Oğlu buldu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde yaşayan ayakkabı boyacısı Hüseyin Topçuoğlu (58), selin yaşandığı pazar günü evden çıkmış ve bir daha geri dönmemişti. Topçuoğlu’nun sel sularına kapıldığından endişe duyan ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Topçuoğlu’nun, İstanbul’dan kente gelen oğlu R. de arama çalışmalarına katıldı. R., babasının cansız bedeninin Atatürk Caddesi kenarında çalılık alanda balçığa saplanmış halde buldu.