Gündem Serin Duruş

Serin Duruş

07.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kehanet!..

Serin Duruş




Bir dahaki seçimde Besim Tibuk kesin başbakan!.. Beşiktaş'ın Galatasaray'la berabere kalmasının normalde Fener'in ekmeğine yağ, Anzer balı, havyar, bilumum pahalı şeyi sürmesi gerekirdi. Fakat lig sonuncusu Akçaabat Sebatspor ile berabere kalarak, yine kuru ekmek suyla yetindiler. Çünkü maçta ofsaytta kalma rekoru kırdı Fener'li futbolcular...
Liberal Parti eski genel başkanı Besim Tibuk ise, o gün maçı seyrederken kıs kıs gülüyordu muhtemelen. Çünkü seçimlerden önce "FIFA'yı aradım kaldırın şu ofsaytı diye, anlamıyorlar ki hepsi moruk!" diyerek seçilirse -her ne kadar makarasına da olsa- "ofsayt'ı kaldıracağını" söylemişti. Olmadı, %1 bile oy alamadı ve genel başkanlıktan istifa etti...
4 yıl var önümüzde, derelerin altından çok sular akar. Ama Fener böyle ofsaytlara düşmeye devam ederse şayet; 20 milyon taraftarının oyuyla Besim Tibuk'un başbakanlığı garanti gibi bir şey. Kehanet değil mi, bakarsınız tutar eğleniriz. Yalnız bir sorun var. Besim Bey, "Önce Galatasaray'ı, sonra da sırasıyla Trabzon ve Beşiktaş'ı tutuyorum" şeklindeki ilginç açıklamasının arasına bir FB sıkıştırması şart!..

(SerinDuruş ve ShockHabercilerden gelen takıntılara devam...)

  • Abonesi olduğunuz aylık derginin tüm sayılarının aynı boyutta olup olmadığını kontrol eder misiniz? Eğer aynı boyda değilse sinir olur musunuz?
  • Telefonunuz çekmediğinde onu yukarıya kaldırıp şebekenin gelmesini bekler misiniz? Hatta parmaklarınızın ucunda durur musunuz?
  • Bir şeyi doğru yaptığınızdan emin olduğunuz halde defalarca kontrol edip, "acaba yanlış çıkar mı?" düşüncesi ile delirecek hale gelir misiniz?
  • Saat tam 8:27 (misal) iken biri saati sorduğunda "8 buçuk mu, 8:25 mi, ya da nedir?" diye düşünüp, saati söylemekte gecikir misiniz?
  • Yayalara yeşil ışık yanarken caddede duran hiç bir araba yoksa sinir olup diğer yeşil ışığı ve en az bir arabanın gelip ışıkta durmasını bekler misiniz? (haydaa!)
  • Film izlerken karakterlerden birinin telefon çevirdiği bir sahnede tuşlara kaç kere bastığına dikkat edip sayar mısınız ve "yaşadığı yerde şu kadar haneli telefon numarası kullanılıyormuş meğer" diye düşünür müsünüz?
  • Televizyon izlerken saati merak ettiğinizde, bir saniyeliğine TRT2'ye zaplayıp sağ üst köşedeki saate bakıp, hemen önceki kanala geri döner misiniz?
  • Tam uykuya dalacağınız bir sırada dişlerinizi birbirine çarptırmak suretiyle gündemin en salak pop şarkısını çalmaya çalışır mısınız?
  • Minibüse her bindiğinizde "müsait bir yerde" dememek için kasar mısınız? Bütün yolculuk boyunca aklınıza gelenleri ya çok dikkat çekici ya da çok havalı bulup yine aynı repliği kullanır mısınız?
  • Takıntıları okurken zaman zaman evet-hayır şeklinde cevap verme veya bazı takıntılara açıklama getirme isteğiyle yanıp tutuşur musunuz?


  • Beni kalbimden vurdun, gözün aydın...


    Oha!
    "Gel bir honki ponki dansı yapalım, altlarına işesinler!.." => Faruk K. (Serdar Ortaç'a söylüyor)

    Hele Bi Dur
    "Petre'ye metreye gelecez!.."
    => Reha Muhtar (Olympiakos-Galatasaray maçı sonrası)

    Bir Acayip Ortam
    (Tgrt'de "Kadının Sesi" programında)
    Telefondaki kişi: Yasemin hanım orada bulunan eşcinsellerime sesleniyorum!.. (muhtemelen "hemcinslerime" demek istiyor)
    (1-2 dakika sonra)
    Yasemin Bozkurt: Çocuk yaptınız mı ?
    Aynı kişi: Rahatımızı bozmadık!..
    (1-2 dakika sonra)
    Aynı kişi: Erkek düşmüşse bir tekmede sen vuracan!..

    2X=Y(Bacak)
    "2 tane Lukunku, Arif'in sol bacağı eder mi?"
    => Ahmet Çakar (Olympiakos-Galatasaray maçı sonrası)

    Sergenstein
    ''O ne dönüş, o ne hareket, Einstein mısın?'' => Show Radyo spikeri (Beşiktaş-Sparta Prag maçında Sergen'in hareketinden sonra)

    Çözebilen Beri Gelsin
    "Vatandaş mısınız?" => Taki Doğan (Şaşkın bir şekilde röportaj yapacağı bir amcaya soruyor)


    Sabah kalktım, kapını altından içeriye bir not atılmış. Şöyle yazıyor: "Sayın Dr. İsmet Salu... Yazarlığı ebediyen bırakmanız halinde bankadaki hesabınıza 700.000 dolar para yatırılacaktır. Avans olarak 2.000 dolar yatırıldı bile, dilerseniz kontrol edebilirsiniz. Teklifimizi kabul ettiğinizi göstermek için bu notu yazınıza konu edin ve yazılarınızın bitiş cümlesi olan 'Işık Sizinle Olsun' sloganını o gün kullanmayın. Böylece teklifi kabul ettiğinizi varsayacağız ve kalan 698.000 doları hesabınıza yatıracağız. Sakın kim olduğumuzu öğrenmeye çalışmayın ve polise haber vermeyin, iyi günler..." Bu nedir yahu, soytarılara bak!.. Böyle kepazelik, böyle terbiyesizlik görmedim!..





    GÜNCEL


    Bağdat günlüğü - 5 / Hasan Cemal / Bağdat
    Yok yürüyemezsin!
    'Eylem marjinal değil orijinal'
    F-16'dan atlayan komutan kurtuldu
    Bugün iftarda şovumuz var!
    Evlilik hayalini aşırı hız bitirdi
    Serin Duruş