Gündem Serinlemek için girdiği gölette boğuldu

Serinlemek için girdiği gölette boğuldu

31.07.2011 - 21:01 | Son Güncellenme:

DENİZLİ’de 14 yaşındaki Melih Sevinç, serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak, yaşamını yitirdi.

Serinlemek için girdiği gölette boğuldu

Dentaş İlköğretim Okulu’ndan bu yıl mezun olan Melih Sevinç, okul arkadaşı 14 yaşındaki Ahmet Tahta ile bugün saat 15.00 sıralarında balık avlamak için Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Gölü’ne gitti. Bir süre balık tutan iki arkadaştan Melih Sevinç, sıcaktan bunalarak suya girdi. Sevinç, bir süre sonra göletteki balçığa saplanarak çırpınmaya başladı. Bunun üzerine Ahmet Tahta, suya atlayarak arkadaşının yardımına gitti ancak başarılı olamadı. Sevinç, bir süre sonra suda kayboldu.

Ahmet Tahta’nın yardım istediği, gölette balık tutan diğer kişiler, cep telefonuyla itfaiyeyi arayıp, durumu bildirdi. Olay yerine gelen Denizli Belediyesi İtfaiyesi Sualtı ekibinden üç dalgıç, gölette çocuğun cesedinin bulunması için arama-kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saat sonra Sevinç’in suya girdiği yerin 4 metre açığında cesedine ulaşıldı.

Şule-Yaşar Sevinç çifti oğullarının cesedi çıkartılırken sinir krizlmeri geçirdi. Şule Sevinç’in, "Melih’im, Melih’im" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

Savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemesini ardınrdan çocuğun cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.