Gündem ‘Sesimi duyan var mı?’

‘Sesimi duyan var mı?’

07.02.2024 - 06:48 | Son Güncellenme:

Büyük felaketin birinci yılında depremin yıkıp geçtiği kentlerdeki anma törenlerinde gözyaşları sel oldu. Adıyaman’da 6 Şubat’ta saat 04.17’de duran saat kulesinin etrafında toplanan depremzedeler tek ses olup acılarını haykırdı...

‘Sesimi duyan var mı’

Depremde yaklaşık 4 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da düzenlenen anma töreninde, acı ve gözyaşı hakimdi. Adıyaman Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş, protokol üyeleri ile birlikte Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve 6 Şubat’ta 04.17’de duran saat kulesi kulesinin önüne kadar yürüdü. 

Haberin Devamı

ZAMAN 04.17’DE DURDU 

Binlerce kişi saat kulesine karanfiller bıraktı ve ellerindeki siyah beyaz balonları gökyüzüne gönderdi. Saatler 04.17’yi gösterdiğinde hayatını kaybedenler için tüm camilerde sela okundu. Ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Büyük felakette yakınlarını kaybeden binlerce kişi hep birlikte “Sesimi duyan var mı?” diye bağırdı. Tekbirler getiren grup zaman zaman tepkilerini ifade eden sloganlar attı. Saat kulesindeki programın ardından kalabalık Yenipınar Camii’nde sabah namaz kıldı. Depremde can verenler için Adıyaman Merkez Karadağ Türmüz Yolu Belediye Katı atık depolama tesisinde de fidanlar toprağa verildi. Fidan dikiminin ardından depremzedeler mezarlıklara akın edip kayıplarını andı. 

Haberin Devamı

‘Sesimi duyan var mı’

MEZAR BAŞLARINDA SESSİZ ACI

Acının en çok hissedildiği ve kelimelerin anlamını yitirdiği yerlerden biri de mezarlıklardı. Sevdiklerinin mezarı başında gözyaşı döken depremzedeler, mezarlara oyuncaklar veya onlara ait eşyalar bıraktı. Şehrin farklı bölgelerinden mezarlığa ücretsiz araçlar kaldırıldı.

‘Sesimi duyan var mı’

ENKAZLARA SİYAH BEYAZ BALON

Adıyaman’da bazı enkaz alanlarına siyah ve beyaz balonlar bırakıldı. Kötü günü simgelen siyah balonları ile depremde yaşamını yitiren çocukları simgeleyen beyaz balonların bırakıldığı adreslerden biri de 21 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı’ydı.