Gündem Severek tüketilen muzlu rulo pasta tarifi

Severek tüketilen muzlu rulo pasta tarifi

01.05.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Tatlı mı tatlı enfes bir pasta yapmaya hazır mısınız? Tadı kadar güzel olan görüntüsüyle hem misafirlerinizin göz zevkine hem de çocuklarınızın kalbine hitap eden yumuşacık keki arasında ağza hafif gelen muz aroması ile muzlu rulo pasta tarifi sizlerle.

Severek tüketilen muzlu rulo pasta tarifi

Evde hazırladığınız ve buz gibi limonata eşliğinde ikram edebileceğiniz muzlu rulo pasta tarifini severek yapacaksınız. Pratik ve kolay yapımı ile hemen hazırlayıp servis edebileceğiniz muzlu rulo tarifimiz için malzemeler;

Haberin Devamı

· 4 adet yumurta

· 1 su bardağı şeker

· 1 çay bardağı su

· 1 paket vanilya

· 1 paket kabartma tozu

Kreması için gereken malzemeler

· 3 su bardağı süt

· 1 su bardağı şeker

· 2 yemek kaşığı un

· 2 yemek kaşığı buğday nişastası

· 1 paket vanilya

İç süslemesi için

· 2 adet muz

· 1 çay bardağı Antep fıstığı

Üzeri için

· 2 paket toz krem şanti

· 2 su bardağı süt

Yapılışı

Muzlu rulo pasta tarifi için ilk olarak pandispanya yapımına başlayın. Pandispanya için yumurta ve şekeri krema haline gelecek şekilde mikser ile iyice karıştırın. Karıştırma işlemi devam ederken su ve vanilyayı ekleyin ve işleme devam edin. Karıştırma işleminin hemen ardından un ve kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Hazır olan pandispanya hamurunu önceden yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve fırına atın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişmeye bırakın.

Haberin Devamı

Pandispanya pişerken krema yapımına geçebilirsiniz. Kreması için süt, şeker, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye alın. Malzemeleri pişene kadar karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta da muhallebi kıvamına gelene kadar kremanın başından ayrılmamanız, devamlı karıştırarak pürüzsüz ve topaklanmamış bir muhallebi elde etmenizdir.

Pastanın üzeri için krem şantiyi hazırlamaya başlayın. 2 bardak soğuk süte 2 paket krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız krem şantiyi buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Pandispanyayı fırından çıkararak 10 dakika ılımasını sağlayın. İlk sıcaklığı giden pandispanyayı fırın tepsisinden yağlı kağıt ile birlikte çıkararak servis tabağına alıp iç kısmına hazırladığınız muhallebiyi yayın. Daha sonra orta kısmına muzu tüm olarak koyun ve yağlı kağıt yardımıyla yavaşça rulo şeklinde sarın. Rulo haline gelen pastanın üzerine krem şantiyi sürün ve üzerine Antep fıstığını serpin. Hazırladığınız pastanızı buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra buz gibi bir limonata eşliğinde servis edebilirsiniz.