Gündem SGBM online hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama artık çok kolay!

SGBM online hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama artık çok kolay!

10.11.2015 - 21:44 | Son Güncellenme:

Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi web adresinden online olarak hasar kaydı sorgulamanızı yapabileceğiniz gibi mobilden de tramer sorgulamanızı yapabilirsiniz. Konunun detayları haberimizde.

SGBM online hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama artık çok kolay

Günümüzde araç ticaretlerinde daha güvenli ve daha kaliteli araç alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olacak oldukça geniş kapsamlı online hizmetler bulunuyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişim ile birlikte yaşamın her alanında osn derece etkin bir şekilde yenilikler ile karşılaşılırken, araç piyasasında da yeni otomobil modellerinin trafikte kendisine yer bulmaya başlaması ile birlikte araç ticaretlerinde de oldukça hareketli bir dönem yaşanıyor. Başta 2. el araç alım-satım işlemleri olmak üzere tüm araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan sorunlara yönelik olarak da dijital platform üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir online hizmet sunuluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşların 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç piyasalarında karşı karşıya kalabildikleri hasar bilgisi eksik ya da yanlış araçlar dolayısı ile yaşadıkları mağduriyetleri sona erdirmek mümkün oluyor. Her aracın yasal kayıtlarda yer alan tüm kaza tespit tutanaklarını inceleyebilme ve görüntüleyebilme imkanı sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasındaki online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece sık bir şekilde kullanılıyor. Başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde büyük mağduriyetlere yol açabilecek başlıca iki sorun olan çalıntı araç ve hasar kaydı bilgisi yanlışlıkları ve eksikliklerine karşı son derece önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Çalıntı araç durumuna karşı aracın yasal bilgilerinin sorgulanabileceği Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmeti sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde bulunuyor. Aracın hasar bilgisini ortaya çıkartacak hasar kaydı sorgulama hizmeti ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisinin alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasında gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar akıllı cihazları veya bilgisayarları aracılığı ile internet üzerindeki bu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında yasal olarak araç hakkında düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin mobil hizmeti olan tramer sorgulama ise vatandaşların cep telefonlarından kısa mesajla araç hasar kaydını öğrenebilmelerini sağlıyor. Vatandaşlar cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne sorgulayacağı aracın plakasını yazarak, 5664’e kısa mesaj göndererek, tramer sorgulama yapabiliyor. Ancak bu hizmet Turkcell, Avea ve Vodafone operatörleri için 5 TL olarak ücretlendirildiğine dikkat edilmesi gerekiyor.