Gündem SGK Borç, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK Borç, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

07.04.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

SGK borç sorgulama işleminizi online olarak hem hızlı hemde güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Online SGK borç sorgulma işlemi nasıl yapılır ve SGK borç sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Borç, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır

İnternetin günümüzdeki kullanım alanlarının gelişmesi ile birlikte, işlemlerimizi kolaylıkla online uygulamalar ile yapmaktayız. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşlarımıza online işlem yapabilme imkanı vermektedir. SGK'ya gitmenize gerek kalmadan yapacak olduğunuz bu işlemler sayesinde, zamandan büyük oranda tasarruf sağlamaktasınız. İşlemlerin dijital ortama taşınması ile birlikte, kurumlarda yaşanan sorunlarında önlenmesi amaçlanmıştır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumunun online hizmetleri ile birçok işleminizi kolaylıkla herhangi bir şifreye ihtiyacınız olmadan yapabilirsiniz. Bunlardan birisi ise SGK borç sorgulama işleminizdir. Bu yazımızda sizlere SGK borç sorgulama işleminizi nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu uygulamalar sayesinde sizlerde bu işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konuların başında gelen SGK borç sorgulama işleminizi 3 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan birisi, herhangi bir şifreye ihtiyacınız olmadan E-SGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. 2. olarak, Ziraat Bankası üzerinden yapacak olduğunuz sorgulama işlemidir. Son olarak ise, online tahsilat sistemi üzerinden gerçekleştireceğiniz işlemdir.

Haberin Devamı

Öncelikle E-SGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemler hakkında bilgi verelim. İşlem yapacak olduğunuz sayfa üzerinden ilk olarak uyruğunuz seçmeniz gerekmektedir. Ardından değişen ekran ile birlikte sizden istenmekte olan bilgileri giriniz. Bu bilgiler, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili seçmeniz gerekmektedir. Cilt numaranızı, doğum yılı bilgilerinizi de girdikten sonra güvenlik kodunu doğru olarak girdikten sonra, sorgula butonuna basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerinizden sonra borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci bir seçeneğiniz olan, Ziraat bankası üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. Bunun için ihtiyacınız olan ise, TC kimlik numarası / VKN / SSK Sicil numaranızdır. Bu bilgi girişlerinizi yaptıktan sonra sorgu tipi kısmından SGK Borçlanmasını seçmeniz gerekmektedir. Son olarak ekran üzerindeki güvenlik kodunu girmeniz ile birlikte SGK borç sorgulama işleminizi "Sorgula" butonu ile birlikte kolaylıkla tamamlayabilirsiniz ve gerekli bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Son seçeneğiniz olarak ise, online tahsilat sistemi üzerinden yapacak olduğunuz SGK borç sorgulama işleminizdir. Bu işleminiz için ilk olarak “SGK Borç Sorgulama sekmesine tıklamınız gerekmektedir. Açılan ekran üzerinden sizden istenmekte olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili yerlere yazmanız gerekmektedir. “Sorgu Türü ve Sorgu Tipi” kısmından ise, işlem yapacak olduğunuz seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise, sicil numaranızı girmeniz gerekmektedir. Son olarakta sayfada görmüş olduğunuz güvenlik kodunu ilgili alana doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. "Borç Sorgula" butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilir ve SGK borcunuz ile bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler yardımı ile birlikte sizlerde, SGK borç sorgulama işleminizi farklı şekillerde basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Borç sorgulama işleminizin ardından ulaşmış olduğunuz bilgilerden hareketle dilerseniz Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sizlere sağlamış olduğu online uygulamalar ile birlikte borç ödeme işleminizi de güvenli ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.