Gündem Sıcaklıklar düşüyor! Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

Sıcaklıklar düşüyor! Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

08.05.2019 - 10:00 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu açıklamasında yurdun büyük bölümünde sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Sağanak yağış ile birlikte bu bölgelerde sıcaklıklarda da 4 ila 8 derece arasında bir düşüş yaşanması bekleniyor. İşte il il hava durumu raporu...

Sıcaklıklar düşüyor Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika hava durumu açıklamasında yurdun büyük bölümünde sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Yağışlar ile birlikte yurdun büyük bölümünde sıcaklıklarda 4 ila 8 derecelik bir düşüş yaşanması beklendiği duyuruldu. Marmara Bölgesinin doğusu ve Anadolu Yakasında sağanak yağışların görülmesi beklenirken bölge genelinde beklenen sıcaklık düşüş oranı 2 ila 4 derece olarak duyuruldu.

Haberin Devamı

Marmara'da hava durumu

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aralıklı sağanak öngörülüyor

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aralıklı sağanak bekleniyor.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) ile İstanbul Anadolu Yakası'nda sabah saatlerinde olmak üzere, aralıklı sağanak öngörülüyor.
Bölgede rüzgarın batı ve kuzeybatı (karayel) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşüyor Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Muş ve Bitlis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

Haberin Devamı

Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Muş ve Bitlis çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşüyor Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün ülkenin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Muş ve Bitlis çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Sinop’un iç kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Sıcaklıklar düşüyor Meteorolojiden hava durumuna ilişkin son dakika uyarısı

Hava sıcaklıklarında düşüş

Hava sıcaklıklarının, kuzey ve iç kesimlerde 4-8 derece azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'da yer yer güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.