Gündem Sıfırın altında 23 derece! Kentte her şey buz tuttu

Sıfırın altında 23 derece! Kentte her şey buz tuttu

25.02.2024 - 12:43 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Dün yurt genelinde sıcak hava hakim olurken bazı illerde ise dondurucu soğuklar devam etti. Bir kent sıfırın altında 23 dereceyi görürken başka bir kent ise 23 derece sıcaklıkla adeta yazı yaşadı.

Ardahan'da etkili olan soğuk nedeniyle, ağaçlar kırağı ile kaplandı. Ardahan'da etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Bölgede gece sıfırın altında 23 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi en soğuk bölge oldu.

Haberin Devamı

Hakan Şengül adlı vatandaş, "Ardahan’da halen havalar çok soğuk. Bugün 25 Şubat ve her yer donmuş durumda. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Termometreler Ardahan'da eksi 18,6, Çıldır'da 13,7, Posof'ta 9,1, Damal'da 17,6 ve Hanak'ta eksi 18,2 dereceyi gösterdi. Sibirya soğuklarının bundan sonra da devam edeceğini belirten uzmanlar, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğini açıkladı. Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Sıfırın altında 23 derece Kentte her şey buz tuttu

TERMOMETRELER 23 DERECEYİ GÖSTERDİ

Adana’da ise Şubat ayının sonunda termometreler 23 dereceyi gösterdi, bahar havasını gören vatandaşlar parklara ve mesire alanlarına akın etti.

Haberin Devamı

Adana’da Şubat ayında Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 23 dereceyi buldu. Kentteki park ve bahçelerde yer alan termometreler de 23 dereceyi gösterdi. Şubat ayının sonunda bahar havasının yaşandığı Adana’da vatandaşlar park ve mesire alanlarına akın etti. Sıcak havayı fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte parklarda oyun oynayıp, evcil hayvanlarını gezdirdi. Çocuklar parkta futbol oynarken, yaş almış vatandaşlar güneşli havada bankta sohbet ederek havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar ise güneşli havada spor yapmayı tercih etti.

Adana’da yazı yaşadıklarını belirten Yener Alp, "Şubat ayının sonunda yaz mevsimini yaşıyoruz, her fırsat bulduğumuzda çocukları getirip işte böyle parkta güneşin tadını çıkartıyoruz. Bu sene Adana’ya kış gelmedi. Çocukları getiriyoruz, hem görüyorsunuz millet güneşin tadını çıkartıyor" dedi.

Sıfırın altında 23 derece Kentte her şey buz tuttu

Adana’ya yağmurun bu yıl az yağdığını ve kış mevsimini hiç görmediklerini ifade eden Ramazan Tamtı ise, "Kış mevsimini zaten görmedik, kış olmadı, yağmur yağmadı. Bu havada da güneşi gören herkes sokağa çıkıyor, bahçelere gidiyor. Nefes alıyoruz burada, yeşil alanlara gidiyoruz, güzelce çayımızı içiyoruz burada. İnsanlar da sıcak havayı fırsat bilip çıkıyorlar, çimlerde oyun oynuyorlar, güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 15

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu 20

Adana: Parçalı ve az bulutlu 22

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu 21

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14

Trabzon: Parçalı bulutlu 13

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 5

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16