Gündem Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..

Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..

19.08.2015 - 17:46 | Son Güncellenme:

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Uzman Jandarma Çavuş 37 yaşındaki Hakan Aktürk’ün, Burdur’daki baba ocağına ateş düştü. Kalleş saldırıda şehit düşen askerlerin ailelerine acı haber verilmeye başlandı. Ağlatan görüntüler yaşandı...

Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..

Siirt’te devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı bomba, PKK’lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada, zırhlı araçta bulunan 8 asker şehit düştü. Şehit askerlerden Burdurlu Uzman Jandarma Çavuş Hakan Aktürk’ün annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt’ten telefonla arayan gelini Meftune Aktürk’ün haber vermesi üzerine öğrendi.

Haberin Devamı

YOLDA YÜRÜRKEN ÖĞRENDİ, YERE YIĞILDI

Şehit haberinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Aktürk, cep telefonuyla kızı Canan Çakır’a haber verdi. Ağabeyinin şehit düştüğünü kent merkezindeki Gazi Caddesi’nde yürürken öğrenen Canan Çakır, sinir krizi geçirdi. Yere yığılan Çakır, yanındaki arkadaşı tarafından taksiye bindirilerek evine götürüldü. Anne Aysel Aktürk ve kızı Canan Çakır’ı eve gelen yakınları teselli etmeye çalıştı.

CANIM KIZIM...

Evli ve 2 çocuk babası 16 yıllık Uzman Çavuş Hakan Aktürk, TEOG sınavının ardından Adana’daki bir Fen Lisesi’ni kazanan kızı 14 yaşındaki Aysel Aktürk’ün başarısını, sosyal paylaşım sitesinden 'Canım kızım Baba’nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım’ yazarak paylaşmıştı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana’daki anneannesinin evinde olduğu, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk’ün ise Siirt’te oldukları belirtildi. Şehidin babası Ahmet Aktürk’ün ise 10 yıl önce vefat ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

BURSA'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ... KISA DÖNEM ASKERDİ

Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..

Kalleş saldırıda şehit düşen 26 yaşındaki jandarma er Bahadır Aydın'ın ailesine şehadet haberi verildi.
Bir grup askeri yetkili, şehidin annesi Emine Zülfiye ve babası Muhsin Aydın'ın, merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi Haber Caddesi'ndeki evine geldi. Oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden öğrenen aile, büyük üzüntü yaşadı.
Olayı öğrenerek eve gelen ve birbirlerine sarılıp ağlayan ailenin akrabaları ile komşularına, sağlık ekibi müdahale etti.
Trakya Üniversitesi mezunu Bahadır Aydın'ın kısa dönem olarak silah altına alındığı ve terhisine iki ay kaldığı öğrenildi.
Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..
ANKARA'YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 40 yaşındaki Barış Akın’ın Ankara Keçiören’deki evine ateş düştü.
Ankara Garnizon Komutanlığı’ndan 2 albay tarafından şehidin Keçiören Fatih Caddesi’ndeki evine gelinerek eşi İnci Akın’a acı haber ulaştırıldı. Hemşire olarak görev yapan İnci Akın eşinin şehit olduğu haberini alınca 4 yaşındaki çocuğu Elif Yağmur Akın’a sarılarak gözyaşı dökerek şok geçirdi.
Ankara’nın Nallıhan İlçesi’ne bağlı Belenalan Köyü’nde oturan baba Ali ve anne Mükerem’e de acılı haber yine askerler tarafından verilerek, yakınlarıyla birlikte oğlunun Keçiören’deki evine yola çıkarıldıkları öğrenildi.
Yakınları ve komşuları şehit Akın’ın evine dev bir Türk bayrağı asarken, yine komşuları da acılı haber sonrası evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.
Adana'ya şehit ateş düştü
Siirt'te PKK'lıların yola döşediği bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan 8 askerden Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli'nin Ceyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan'a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.
Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli'nin ise Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli'nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yaptığı bildirildi.
Siirt şehidinin kızına mesajı kahretti..
10 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞTÜ
SİİRT'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna döşedikleri bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan askerler arasında bulunan jandarma er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.
Derince İlçesi Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartmanda oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban Arlı ve Emine Arlı çifti, üç çocuklarından tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi. Ağustos ayının başında Kocaeli'ndeki ailesinin yanına izne gelip hasret gideren ve 10 gün önce birliğine teslim olan Emre Kaan Arlı’nın acı haberi üzerine baba ocağı, taziyeye gelen akraba ve yakınlarıyla dolup taştı.
Yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ne getirilecek olan Emre Kaan Arlı'nın naaşı ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Yeğeninin öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğulan şehit askerin dayısı Yaşar Bulut, "Yeğenim öldü. Yıktılar bizi, yıkıldık. Rahatlasınlar şerefsizler" diye konuştu.