Gündem ‘Silah vermiyorsanız o zaman polis korusun’

‘Silah vermiyorsanız o zaman polis korusun’

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havalimanlarındaki güvenlik görevlileri, nizamiye ve dış güvenlik dışındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü memurlarının da silah taşımasını istedi

‘Silah vermiyorsanız  o zaman polis korusun’

28 Haziran’da 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişi yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik terör saldırısının ardından havalimanında çalışan güvenlik görevlilerinden önemli bir talep geldi.

Haberin Devamı

Havalimanlarında görev yapan güvenlik görevlileri, nizamiye ve dış güvenlik dışındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü memurları ve özel güvenliklerinin de silah taşımasını istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve DHMİ’ye yazılan yazıda, güvenlikçilerin silahsız olmasının, terör olaylarına karşı can güvenliğinde zafiyet yaratacağı, silahsız çalışan güvenlik personelinin moralinin bozulacağı belirtildi.

Valiler işaret edildi

Havalimanı kontrol ve arama noktalarında sadece bir polis memurunda silah olduğu ifade edilen yazıda, “DHMİ koruma ve güvenlik memurları ile özel güvenlik personelinin silahlı olarak çalışmaları mümkün değilse bu görevin tümüyle emniyet personeli tarafından yürütülmesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ederiz” denildi.

Haberin Devamı

Bu talebe DHMİ ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Emniyet’ten verilen yanıtta, havalimanlarında güvenlik önlemlerini denetlemekten ve yeni önlem almaktan mülki idare amirlerinin sorumlu olduğu belirtilerek valiler işaret edildi. Emniyet yazısında, mevzuata göre, yazı konusu personelin zaruri haller dışında silahsız görev yapmasının öngörüldüğü anımsatıldı. DHMİ de havalimanlarındaki birinci arama noktalarındaki özel güvenliklerden kaçının silahlı olarak görev alacağına, risk analizlerinden sonra mülki idare amirlerinin karar vermesi gerektiğine işaret edildi.