Gündem Silivri Cezaevi'nin ismi değiştirildi

Silivri Cezaevi'nin ismi değiştirildi

05.09.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Yılmaz'ın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adının 'Marmara Cezaevi' olarak değiştirilmesi kararını aldı.

Silivri Cezaevinin ismi değiştirildi

Türkiye'de bilinen en büyük cezaevi olan Silivri Cezaevi'nin ismi değiştirildi. İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ilçenin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nin adının değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvurması üzerine, cezaevinin yeni ismi 'Marmara Cezaevi' oldu.

Adalet Bakanlığı'na verilen dilekçenin dikkate alınarak işleme konulması üzerine, başvuruyu değerlendiren yetkililer cezaevinin ismini 'Marmara Cezaevi' olarak değiştirilmesi kararını aldı.

BELEDİYE BAŞKANI TALEP ETMİŞTİ

Haberin Devamı

İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Cezaevi’ni adının “İstanbul Batıkapısı” olarak değiştirilmesini talep etmişti.

Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçede Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullanmıştı:

“1.12.2021 tarihi itibariyle adrese dayalı nüfus tespitine göre 209 bin 103 nüfusa sahip olan ilçemiz, haziran ve ekim aylarında yazlıkçı ve tatilcilerinde katılımı ile yaklaşık 600 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi kayıtlara göre Bizans ve Osmanlı dönemlerinde İstanbul’un sayfiye yeri olan Silivri’nin bu özelliği cumhuriyet döneminde de şekil değiştirerek devam etmiştir."

Silivri’nin çeşitli sebepler ve ihmaller neticesinde unutulduğunu belirten Volkan Yılmaz, ”Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bugün Silivri geçmişte olduğu gibi İstanbul’un yanı başında sakin, huzur, tatil, yeşil, deniz, yoğurt kelimeleri hatırlanan ve tarif edilen bir ilçe değil cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir” ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

Cezaevi ile tanınmasının ilçenin gelişmesi açısından negatif bir etkisi olduğunu belirten Yılmaz dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:

“İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu Silivri de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşehrilerimizin ve değişik kurum ve STK’ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, Bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için Cezaevin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamu oyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi’ni adının “İstanbul Batıkapısı” olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.”