Gündem Şırnak'tan acı haber: 1 üsteğmen ve 1 er şehit

Şırnak'tan acı haber: 1 üsteğmen ve 1 er şehit

18.07.2008 - 09:51 | Son Güncellenme:

Bingöl ve Şırnak'ta çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve bir er şehit olurken, 2 terörist ölü ele geçirildi.

Şırnaktan acı haber: 1 üsteğmen ve 1 er şehit

Bingöl ve Şırnak' ta çatışma; 1 üsteğmen ile 1 er şehit oldu.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Küpeli dağında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada jandarma er Mesut Yılmaz (Antalya) şehit oldu. Çatışma halen devam ediyor.Şırnak'ın Kuzey Irak sınırında bulunan Cudi ve karşısındaki Küpeli dağlarında başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Küpeli dağında arama ve tarama faaaliyetlerini düzenleyen güvenlik güçlerine Akçay bölgesinde bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin " Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma başladı. Çatışmada PKK'lıların açtığı ilk ateşte Antalya nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Mesut Yılmaz şehit oldu. Kuzey Irak'tan gelip Cudi dağı üzerinden Küpeli dağına geçen PKK'lıların daha iç bölgelere geçişte kullandığı Akçay bölgesinde akşam saatlerinde başlayan çatışmanın halen devam ettiği bildirildi. Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığına bağlı Skorsky helikopterleri ile çatışmanın olduğu bölgeye takviye güvenlik güçleri indirilirken, kobra helikopterleri de bölgeyi bombalıyor.

Haberin Devamı

Küpeli dağında şehit olan Piyade er Mesut Yılmaz için Şırnak 23.Jandarma Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Vali Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Salih Gökhan ile askeri erkan'ın katıldığı törenden sonra şehit piyade er Mesut Yılmaz'ın cenazesi memleketi Antalya'ya gönderildi

BİNGÖL'DE ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMEN KIRIKKALELİ

Bu arada, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsal kesiminde İki PKK'lının öldürüldüğü çatışmada şehit olan üsteğmen Serkan Gencer'in Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi

EŞYASINI MUĞLA'YA TAŞIMIŞTI

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Üsteğmen Serkan Gencer’in Kırıkkale’deki baba ocağında ateş düştü. Sabahın erken saatlerinde gelen acı haberle yıkılan Gencer ailesinin Kaletepe Mahallesi’nde bulunan evinden feryatlar yükseldi.

3 yıldır Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görev yapan 28 yaşındaki şehit üsteğmen Serkan Gencer, tayininin Muğla’ya çıkması üzerine 3 yaşındaki oğlu Burak ile 4 yıl önce evlendiği eşi Nurgül’ü, Kırıkkale’ye babasının yanına gönderdi. Eşyasını Muğla'da lojmana yerleştirdikten sonra Bingöl’deki görevini tamamlamak üzere giden Üsteğmen Gencer, Genç İlçesi kırsalında PKK ile girişilen çatışmada ağır yaralı olarak Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Üsteğmen Gencer, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp şehit oldu.

Üsteğmen Serkan Gencer’in şehit düştüğü haberi, Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’ndeki baba ocağında eşi Nurgül, annesi Asiye, babası Aslan’ı yıktı. Şehit Üsteğmen için baba ocağından yükselen feryatlar, yürekleri dağladı. Şehit üsteğmenin annesi Asiye ve eşi Nurgül, “Allahım, olamaz. Biz kendisinin gelmesini bekliyorduk, şehit düştüğü haberi geldi. Bu bizim kaderimiz mi?” diyerek gözyaşı döktüler.

BABA ASLAN: SEVİNDİRMEYİN

Şehit Üsteğmenin babası Aslan Gencer, oğlunun şehit düştüğüne inanamadığını, kendisiyle bir aydır görüşme imkanı bulamadığını belirtti.

Baba Gencer, “Vatanımız milletimiz sağ olsun. Allah şehit olarak kabul etsin. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Cenaze evinde kadınların bulunduğu yere geçen Aslan Gencer, burada ağıt yakanlara seslenerek, “Ağlayarak teröristleri sevindirmeyin” dedi.

DEDE: BİZİ ASKERE ALSINLAR

Şehidin baba evinde gözyaşlarını tutamayan Üsteğmen Serkan'ın dedesi Yaşar Pekcan ise kendisini askere almalarını istedi. Dede Pekcan, “Ne zamana kadar seyredeceğiz. Bu durumu büyükler ne zamana kadar seyredecekler. Bizi askere alsınlar, bunların kökünü kazıyalım. Bu kanı durdursunlar. Türkiye’nin canları tek tek gidiyorlar. Anaların babaların yürekleri yanıyor” dedi.

Şehit Üsteğmen Serkan Gencer’in 3 yaşındaki oğlu Burak Gencer ise yakınlarının kucağında olup biterlenden habersizdi.

Şehit Üsteğmenin cenazesi Diyarbakır’dan bugün uçakla Ankara’ya, oradan da karayoluyla Kırıkkale’ye getirilerek Nur Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Erciş’te 2 terörist yaralı ele geçirildi

Haberin Devamı

VAN'ın Erciş İlçesi'nde 3 gün önce gerçekleştirilen operasyonda yaralı ele geçirilen 2 PKK'lı teröristin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Haberin Devamı

Bölgede arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, geçen çarşamba gecesi Erciş'e 30 kilometre uzaklıktaki Altındere Pınarlı Köyü Meydan Boğazı Mevkii'nde 5 kişilik terörist grubunu tespit etti. Terörist grubu takip eden Erciş Jandarma Komando Bölüğü Birlikleri, ‘teslim ol’ çağrısı yaptı. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık 30 dakika sürdü. Teröristlerden ikisi yaralı ele geçirilirken, üçü gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. İsimlerinin T.D. ve E.K. olduğu belirlenen teröristler Van Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çatışma sonucunda 4 Kalaşnikof marka tüfek, 9 milimetre çapında 2 tabanca, Kaleşnikof tüfeğe ait 7 şarjör, 9 milimetre çapında 2 tabanca şarjörü, 198 Kalaşnikof mermisi, 9 milimetre çapında 12 tabancaya mermisi, 22 Kalaşnikof marka tüfeğe ait boş kovan, 9 milimetre çapındaki tabancaya ait 3 boş kovan elde edildi. Bölgedeki operasyonların devam ettiği bildirildi.