Gündem Siyasilerden fethin 570. yılı mesajları

Siyasilerden fethin 570. yılı mesajları

30.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidar ve muhalefetten pek çok siyasi, İstanbul’un fethinin 570’nci yıldönümünü sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla kutladılar.

Siyasilerden fethin 570. yılı mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührü olan İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum. Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyorum.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop: Çağ açıp çağ kapatan, tarihin akışını değiştiren sultanlar sultanı Fatih Sultan Mehmed’in, cihanın incisi, Aziz Milletimizin göz bebeği olan İstanbul’u fethinin 570. yılı kutlu olsun. Seni bize yâr eden, bizi sana aşık eden Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Fatih Sultan Mehmed Han başta olmak üzere, fetihlerle yücelen şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı minnetle ve rahmetle yâd ediyorum.
28 Mayıs seçimlerinde bir demokrasi şöleniyle taçlandırdığımız bu kutlu günde bir kez daha belirtmek isterim ki; biz ecdadımızdan ve binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız güçle, Milletimize olan inancımızla Büyük Türkiye yolunda aşkla yürümeye devam edeceğiz. Rabbim bu aziz Millete nice hayırlı fetihler nasip etsin.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde İstanbulumuzu bizlere emanet bırakan Fatih Sultan Mehmed Han’ı ve tüm ecdadımızı rahmetle yâd ediyorum. Müjdelenmiş komutana ve ordusuna selam olsun.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın: Dünyanın en güzel ülkesinde, dünyanın en güzel şehri İstanbul’un fethi kutlu olsun. Bize bu toprakları vatan kılan Rabbimize hamdolsun. Büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerine selam olsun. Fetih ruhunu yaşatan tüm asil ruhlara selam olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İstanbul’umuzun Fethinin 570. yıl dönümünde, müjdelenen büyük zaferin büyük komutanı Fatih Sultan Mehmet’i ve askerlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ecdadın emanetine hakkıyla sahip çıkabilmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek duasıyla.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Tarihin akışını değiştiren milletin adıdır Türk Milleti. Bir bütündür, bir disiplindir ve bir karşı duruştur. İşte köklü medeniyetimizin insanlık tarihine damgasını vurduğu günlerden biridir istanbul’un fethi. Kutlu olsun. Bu vesileyle Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed Han’ı ve kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İstanbul’un Fethi’nin 570. yılı kutlu olsun. Çağ kapatıp, çağ açarak Hz. Muhammed’in (SAV) övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve şanlı ecdadımızı rahmetle anıyorum.

Haberin Devamı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İstanbul, 570 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’in adil yönetimi ile buluştu. Bize aziz İstanbul‘u emanet eden atalarımızı rahmetle anıyorum.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve şanlı askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Cenab-ı Allah bizleri onlara layık eylesin.

İstanbul’un fethinin 570. yıldönümü kapsamında Ayasofya Camii’nde mevlit programı düzenlendi. Öğle namazı öncesi Müftü Prof. Dr. Safi Arpaguş, fetih duasını okudu. Programa Vali Ali Yerlikaya da katıldı.