Gündem Son dakika: Ankara'da geri dönüşüm tesisinde yangın

Son dakika: Ankara'da geri dönüşüm tesisinde yangın

03.04.2024 - 16:03 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Hurdacılar Sitesi'nde atık kağıtlar ve eski lastiklerin tutuşmasıyla başlayan yangın, çevredeki iş yerlerine sıçradı. Gökyüzünü kaplayan ve kentin büyük bölümünden görünen dumanlar korkuya yol açtı.

İvedikköy Mahallesi, 3874'üncü Cadde'de bulunan geri dönüşüm firmasına ait açık alanda saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Atık kağıt ve lastiklerin tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın, dakikalar içinde çevredeki iş yerlerine sıçradı.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

ÇEVREDE PANİK

İş yerlerinde çalışanlar, önce kendi imkanlarıyla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Çevrede de büyük panik yaşandı. İhbar üzerine olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Yenimahalle, Keçiören, Sincan ve Etimesgut belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

GÖKYÜZÜNÜ DUMAN KAPLADI

Ancak rüzgar, itfaiyenin çalışmasını güçleştirdi. İlk belirlemelere göre yangın çevredeki 4 iş yerinde etkili oldu. İtfaiyenin müdahalesi sırasında Hurdacılar Sitesi esnafı, iş yerlerindeki değerli malzemelerini alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Öte yandan yangın nedeniyle gökyüzünü duman kapladı. Dumanlar, kentin birçok bölgesinden göründü. İtfaiyenin söndürme çalışması sürüyor. 

Haberin Devamı

HAVADAN MÜDAHALE

Rüzgarın etkisiyle yangın büyüyünce alevlere havadan da müdahale edildi. İtfaiye ekipleri yerden müdahale ederken helikopterler de havadan alevlerin üzerin su bıraktı. Ancak yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

Ankara Valiliği'nden de yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimiz Yenimahalle ilçesi İvedikköy Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde atıl lastiklerin yer aldığı açık alanda yangın hadisesi meydana gelmiş, çevredeki hafif metallerin tutuşması ve rüzgarın da etkisiyle yangın bölgedeki iş yerlerine sirayet etmiştir. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş olup, söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam etmektedir" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yavaş, yangında can kaybı yaşanmadığını belirterek, müdahalenin sürdüğünü söyledi.

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

ÇEVRE DENETİM EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde çıkan yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Ömrünü tamamlamış lastiklerin bulunduğu alanda çıkan yangının kağıt ve plastik hurda bulunduran iş yerlerine de yayıldığı ihbarı gelmesi üzerine çevre denetim ekiplerimizi bölgeye ivedilikle sevk ettik. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar, yangının söndürülmesinin ardından daha detaylı bir inceleme yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Vasip Şahin de yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Yangın atık lastiklerin bulunduğu alanda başladı ve çevreye yayıldı. Atık lastik kolay söndürülebilir bir malzeme değil. Şu ana kadar can kaybı ya da yaralı olduğuyla ilgili bir bilgi yok. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor" dedi.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan bir sanayi sitesinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangına müdahaleler devam ediyor. Yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki diğer fabrikalara da sıçradı. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

HAYVANLAR KURTARILDI

Doğa İnsan Hayvan Koruma Federasyonu (DİHFED) Genel Başkanı Tülay Danacıoğlu ve Hayvanları Yaşam Hakları Konfederasyonu İkinci Başkanı Haydar Özkan da hayvanları kurtarmaya yardım etti. Alevler arasında kalan birçok hayvan öldü, bazı hayvanlar ise yangına gönüllü olarak katılan yardımseverler tarafından kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kedi ve köpekler veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için ekiplerin çabaları devam ederken, çevredeki vatandaşlar da yangın riskine karşı uyarılar yapılarak güvenlik tedbirleri almaları konusunda bilgilendiriliyor. Yangının neden çıktığı ve çevreye verdiği zarar henüz netlik kazanmamış olsa da, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildiriliyor.

Son dakika: Ankarada geri dönüşüm tesisinde yangın

1/17

2/17

3/17

4/17

5/17

6/17

7/17

8/17

9/17

10/17

11/17

12/17

13/17

14/17

15/17

16/17

17/17