Gündem Son dakika: Bahçelievler'deki baskından çarpıcı ayrıntılar! Kameraya yakalandı

Son dakika: Bahçelievler'deki baskından çarpıcı ayrıntılar! Kameraya yakalandı

17.11.2017 - 00:08 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Bahçelievler'de bir AVM lokantasında 5 milyon dolar karşılığında cinayet siparişi toplantısı yaparken basılıp gözaltına alınan Şirinler çetesiyle bir Azeri çeteye mensup 14 şüpheliden aralarında Şirinler çetesi elebaşı Mex lakaplı Mehmet Sabri Şirin'inde bulunduğu 10 çete mensubu sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika: Bahçelievlerdeki baskından çarpıcı ayrıntılar Kameraya yakalandı

Polis tarafından AVM'nin güvenlik kameraları üzerinde yapılan incelemede ise baskın sırasında AVM'den dışarı çıkmaya çalışan bir çete mensubunun dışarıda bekleyen polislere yakalanmamak için belindeki silahı güvenlik görevlisine verdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Bahçelievler Ömür semtinde bulunan bir AVM'nin 2. katında bulunan bir restoranda, 2 Kasım gecesi bir araya gelen Şirinler çetesi ile bir Azeri çeteye mensup 4 Azerbaycan vatandaşı, intikam amaçlı bir cinayet için 5 milyon dolara pazarlık yaparken, durumu ihbar alan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri restorana baskın düzenlemiş cinayet pazarlığı halindeki 2 ayrı çeteye mensup 14 çete mensubunu yakalayarak gözaltına almıştı.

Özel Hareket ekiplerinin desteğinde önce etrafında güvenlik tedbiri alıp, ardından içeride bulunan müşterilerin dışarı çıkarılmasıyla AVM'ye giren polisin elinden kurtulmak için bir çete mensubunun ise AVM den çıkarken dışarıda önlem alan polise yakalanmamak için silahını AVM nin giriş kapısında bulunan güvenlik görevlisine teslim ettiği tespit edildi. Polisin baskın sonrası incelemeye aldığı güvenlik kamerası incelemesiyle ortaya çıkan bu şok olay sonrasında AVM nin güvenlik sorumlusuyla birlikte gözaltına alınan güvenlik görevlisi sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl öldürülen "hayalet" lakaplı Azeri çete elebaşı Rövşen Caniyev'in intikamını almak için kardeşi Namık Caniyev'le birlikte sipariş cinayet görüşmesi yaparken basılan

Max lakaplı Mehmet Sabri Şirin ve 9 adamı, 5 milyon dolara bir başka Azeri çetenin elebaşı Lotu Quli lakapli Nadir Sefilov' öldürmek üzere anlaştığı anda yakalanıp birlikte gözaltına alındığı Azeri Caniyev çetesinin 4 mensubuyla birlikte dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 ayrı çeteye mensup 14 şahıstan aralarında 4 Azeri çete mensubuyla, Max lakaplı Mehmet Sabri Şirin'in bulunduğu 10' çete mensubu tutuklanarak cezaevine kondu.4 çete mensubuna adli kontrol kararı verilen mahkemede, polise yakalanmaması çete mensubunun silahını alıp gizleyen güvenlik görevlisi ile güvenlik sorumlusuna da tutuksuz yargılanma kararı verildi.