Gündem Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına! Meteoroloji ve AKOM'dan yeni uyarı geldi

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına! Meteoroloji ve AKOM'dan yeni uyarı geldi

23.12.2023 - 07:47 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi.. İstanbul dahil birçok kent için alarm verilirken vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç, kuzey ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına Meteoroloji ve AKOMdan yeni uyarı geldi

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Marmara, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN FIRTINA UYARISI

AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. AKOM verilerine göre rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren batılı yönlerden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi beklendiği kaydedildi.

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da rüzgârın cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

KAR VE LODOS

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından kar yağışı ve lodos beklediği bölgeleri açıkladı.

Şen paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Bugün batı ve kuzeyde sabah Lodos kuvvetli.

Kuzey ve doğuda yağış var. Yağışlar Tunceli, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak çevresinde karla karışık yağmur ve kar; Diyarbakır, Mardin, Siirt de yağmur etkili.

Akşam Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar.

Bugün akşam üstü İstanbulda sağanak yağmur var. Lodos kuvvetli, sıcaklık 13 C°. Pazardan itibaren 3-4 gün yağış yok. Sıcaklık 16 dereceye kadar çıkacak.

Önümüzdeki 3-4 gün Doğu Anadolu'nun dışında sıcaklıklar ortalamanın 4-5 derece üzerine çıkacak, yağış yok.

10 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU ALARM!

Sarı kodlu uyarı yapılan iller;

  • Bingöl
  • Bitlis
  • Diyarbakır
  • Mardin
  • Muş
  • Siirt
  • Van
  • Batman

Turuncu kodlu uyarı yapılan iller;

  • Şırnak
  • Hakkari

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına Meteoroloji ve AKOMdan yeni uyarı geldi

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına Meteoroloji ve AKOMdan yeni uyarı geldi

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına Meteoroloji ve AKOMdan yeni uyarı geldi

SİVAS ULAŞIM AKSADI

Haberin Devamı

Sivas’ta yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Divriği ilçesinde bulunan Karasar Geçidi’nde ağır tonajlı araçlar yolda kaldı.

Polis ekipleri zincirsiz yola çıkan araçların geçişine izin vermedi. Yolda kalan araçlar için ekipler çalışma başlattı. (Uğur YİĞİT/DHA)

Son dakika... Bir yanda kar bir yanda fırtına Meteoroloji ve AKOMdan yeni uyarı geldi

YÜKSEKOVA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarından sonra yoğun şekilde bastıran kar yağışı, kısa sürede ilçeyi beyaz örtüyle kapladı. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri ise yol temizleme çalışmalarına başladı.

Yoğun kar yağışının olduğu ilçede görüş mesafesi yer yer düştü.

Yazarlar