Gündem Son dakika... Bostancı'da helikopter düştü! İşte ilk görüntüler...

Son dakika... Bostancı'da helikopter düştü! İşte ilk görüntüler...

06.09.2018 - 17:13 | Son Güncellenme:

İstanbul Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü. Kanal D Haber İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç'in aktardığı bilgilere göre; kazada yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti. Helikopterin yıldırım çarpması sonucu hızla irtifa kaybederek Bostancı sahilinin 500-600 metre açığına düştüğü iddia edildi. Kazadan sonra pilottan ilk açıklama geldi. Pilot İsmet Özgür, "Denize indirmeye çalıştım, çakıldık" dedi. Bostancı sahilinde yaşanan helikopter kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Son dakika... Bostancıda helikopter düştü İşte ilk görüntüler...

Bostancı sahilinde dakikalar önce bir helikopter düştü. Helikopterin kontrolünün kaybedildiği ve denize düştüğü öğrenildi. Düşen helikopterin içinde 2 kişi kıyıdaki motorların yardımıyla kurtarıldı. Bir kişinin helikopter hemen batmadan önce helikopterden çıkartıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

YARALI HALİL ÜNVER HAYATINI KAYBETTİ

Helikopter kazasında yaralananlardan birinin iş adamı Halil Ünver olduğu belirlendi. Gelen son bilgilere göre Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti. Halil İbrahim Ünver, OTOKAR'ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, OTOKAR bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

HELİKOPTER KAZASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostancı sahilindeki helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saat 17.00 sıralarında kuyruk numarası "TC-HYU" olan, "BELL 430" model birhelikopterin İstanbul İli Kadıköy İlçesine bağlı Bostancı Sahili'ne düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İlk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan helikopterin Kartal'dan kalkıp Sefaköy’e hareket ettiği bilgisi verilen açıklamada, helikopter içinde bu şirketin sahibi olan Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür’ün bulunduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, kazadan yaralı olarak kurtulan Halil İbrahim Ünver’in Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, İsmet Özgür’ün de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Ünver'in saat 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle yapılmaya devam edildiği vurgulandı.

YILDIRIM ÇARPMASI SONUCU

Görgü şahitleri ise helikopterin alçak uçuş yaparken yıldırım çarpması sonucu düştüğünü iletti.

KARTAL'DAN SEFAKÖY'E GİDİYORDU

TC-HYU kuyruk tescilli helikopeterin Kartal'dan Sefaköy'e doğru giderken düştüğü öğrenildi.

Son dakika... Bostancıda helikopter düştü İşte ilk görüntüler...

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi.

Son dakika... Bostancıda helikopter düştü İşte ilk görüntüler...

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır."

Haberin Devamı

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Bostancı açıklarında düşen helikopterin pilotu İsmet Özgür ile ilgili kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan açıklama yaptı. Demirhan açıklamada şunları söyledi; Yaklaşık olarak 15-20 dakika önce hastanemize intikal etti. İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı şu anda"

ÇALIŞMALAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Olay yerine gelen çok sayıda ekip, helikopterin düştüğü yerde çalışma başlattı. Bostancı Sahili'nde helikopterin denize düştüğü yerde yapılan çalışmalar havadan görüntülendi. Öte yandan düşen helikoperin kuyruk parçası ekipler tarafından Bostancı iskelesine getirildi. Ekipler tekneyle getirdikleri parçayı kıyaya çıkardı.

Haberin Devamı