Gündem Son dakika... Bu okul çok başka! Harikalar yaratıyorlar

Son dakika... Bu okul çok başka! Harikalar yaratıyorlar

19.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Manisa Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nda Müdür Satan’ın önderliğinde öğretmenler, harikalar yaratıyor. Öğrenciler okul bahçesindeki bakkal ve manavda iletişim kurmayı, alışverişi öğreniyorlar...

Son dakika... Bu okul çok başka Harikalar yaratıyorlar

Ozan Ömer Kadüker- Finlandiya’nın yaparak, yaşayarak öğrenme modeli tüm dünyanın gündeminde. Manisa’da yer alan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu, bu modelin güzel bir örneğini sergiliyor. Hayat Oyunu Projesi’yle öğrenciler, henüz ilkokuldayken yaşama dair her şeyi deneyimleyerek öğreniyorlar. Hayatın küçük bir simülasyonunun yapıldığı okulda, 5 farklı açık hava sınıfında Hayat Sokağı, Sera, Hobi Bahçesi, Hayvanat Bahçesi, Satranç gibi farklı bölümler bulunuyor. Öğrenciler, bakkaldan terziye, hastaneden fırına farklı alanlarda meslekleri deneyimliyor, alışveriş yapmayı, doğru iletişim kurmayı öğreniyorlar. Ayrıca hurdacıdan elde edilen demirlere asılı araba lastiklerinin içerisinde çiçekler, seralarda topraksız tarımla ürünler yetiştiren ilkokul öğrencileri, tavuk ve tavşan besleyerek doğa ve hayvan sevgisini de okulda kazanıyorlar.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Evra Seda Satan’ın 3.5 yıl önce başlattığı Hayat Oyunu projesi, öğrenciler ve veliler tarafından çok sevildi. Projede öne çıkan çalışmalar şöyle: 

TOPRAKSIZ TARIM

Okulun hobi bahçesinde kekik, adaçayı, lavanta, lavantin, mercanköşk ve biberiye yetiştiriliyor. Bu bitkilerden oda parfümü, bitkisel çay, sinek ve böcek kovucu gibi ürünler elde ediliyor. Okulda öğrencilerin kendi ürettikleri bitkilerin çaylarını içerken tıbbi bitkiler ise ilaç sıkıntısı çeken Afrika ülkelerine gönderildi. Okulda ayrıca topraksız tarım yapılan alanlar da bulunuyor. Serada marul, maydanoz, çilek ve roka gibi sebzeler yerel tohumlar kullanılarak yetiştiriliyor. Seranın elektriği ise rüzgâr ve güneş enerjisinden elde ediliyor.

Haberin Devamı

Okulda öğrencilerin meslekleri öğrenebileceği Hayat Sokağı da bulunuyor. Karakol, kuaför, manav, pastane, bakkal, terzi, hastane ve tamirhane gibi mekânlarla gerçek bir sokağın canlandırıldığı açık hava sınıfında çocuklar, meslekleri yakından öğrenebilecekleri etkinlikler yapıyorlar. Okulda yapılan çalışmalar geri dönüşümden elde edilen ürünler ve hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirildi. Müdür Evra Seda Satan’ın resmi kurumların ve esnafların kullanmadığı atıkları talep ederek topladığı ürünler, Yunus Emre Belediyesi’nin işçiliğiyle yapıldı. Demirler hurdacından, çitler Karayolları Genel Müdürlüğü’nden, tahtalar belediyeden, lastikler sanayiden toplandı.

Son dakika... Bu okul çok başka Harikalar yaratıyorlar

İLK YEŞİL BAYRAKLI OKUL OLACAK

Okul, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olmasından dolayı Beyaz Bayrak’a, koronavirüs tedbirlerine uyması nedeniyle Okulum Temiz Belgesi başta olmak üzere birçok belgeye sahip. Ayrıca tarıma dair yaptığı olumlu çalışmalar nedeniyle Türkiye’de ilk kez Yeşil Bayrak da bu okula verilecek. Okulu gezen ve Twitter’da videosunu paylaşan Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, projeyle ilgili şunları söyledi: “Size belki de hiç görmediğiniz güzellikte bir okul tanıtayım. Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nun azimli ve çalışkan müdürünün ortaya çıkardığı güzelliğe bakar mısınız? İlk ‘Yeşil Bayrağı’mız geliyor.”

Haberin Devamı

Son dakika... Bu okul çok başka Harikalar yaratıyorlar