Gündem CHP'nin 31 Mart yerel seçimde İzmir adayı Cemil Tugay oldu

CHP'nin 31 Mart yerel seçimde İzmir adayı Cemil Tugay oldu

29.01.2024 - 22:06 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, CHP'nin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. CHP Parti meclisi Cemil Tugay'ın adaylığını onayladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra 30 ilçe belediye başkan adayı da belirlendi.

CHPnin 31 Mart yerel seçimde İzmir adayı Cemil Tugay oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir ve 31 ilçesinde belediye başkan adayları belli oldu. CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay olarak kesinleşti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Genel Merkez binasında düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2 buçuk saat süren PM toplantısının ardından partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Toplantıda belirlenen aday listesi ise parti tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu.

Öte yandan Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli ise Çeşme Belediye Başkanı adayı oldu.

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür, "Tunç Soyer için bir memnuniyet anketi yapılmıştı. Tunç Soyer'in memnuniyet anketinin çok iyi gelmediği belirtiliyor CHP'li kaynaklardan. Bu nedenle yeniden aday yapılmadığı belirtiliyor. Buğra Gökçe faktörü vardı. İlk başlarda ismi ön plana çıkıyordu. Ekrem İmamoğlu ile yakın olduğu konuşuluyordu. Ve sonrasında da Buğra Gökçe'nin adaylık ihtimali düştü. Buğra Gökçe, Bayraklı belediye başkanlığını istemedi. Ankara'nın Çankaya ilçesi için ismi geçtiği söyleniyor. CHP'li kaynaklar böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtiyor. Tunç Soyer Ankara'da ama genel merkezde değil" dedi.

İZMİR’İN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Özel başkanlığında gerçekleştirilen PM toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra 30 ilçe belediye başkan adayı da belirlendi. Parti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çağatay Güç, Balçova ilçesinde Onur Yiğit, Bayındır ilçesinde Davut Sakarsu, Bayraklı ilçesinde İrfan Önal, Bergama ilçesinde Tanju Çelik, Beydağ ilçesinde Şakir Başaran, Bornova ilçesinde Ömer Eşki, Buca ilçesinde Görkem Duman, Çeşme ilçesinde Lal Denizli, Çiğli ilçesinde Uygar Yıldırım, Dikili ilçesinde Adil Kırgöz, Foça ilçesinde Saniye Bora Fıçı, Gaziemir ilçesinde Ünal Işık, Güzelbahçe ilçesinde Mustafa Günay, Karabağlar ilçesinde Emine Helil İnay Kınay, Karaburun ilçesinde Nurşen Balcı, Karşıyaka ilçesinde Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Kemalpaşa ilçesinde Mehmet Türkmen, Kınık ilçesinde Sema Bodur, Kiraz ilçesinde Nasuh Coşkun, Konak ilçesinde Nilüfer Çınarlı Mutlu, Menderes ilçesinde İlkay Çiçek, Menemen ilçesinde Deniz Karakurt, Narlıdere ilçesinde Erman Uzun, Ödemiş ilçesinde Mustafa Turan, Seferihisar ilçesinde İsmail Yetişkin, Selçuk ilçesinde Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire ilçesinde Hayati Okuroğlu, Torbalı ilçesinde Övünç Demir ve Urla ilçesinde Selçuk Balkan aday oldu.