Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ahlaksız dayatmadan kurtulun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ahlaksız dayatmadan kurtulun

08.12.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

“TRT World Forum 2023” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırıları sonrası Batı medyasının tutumuna tepki gösterdi. Erdoğan, "Gazze’de pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan basın kuruluşlarına sesleniyorum. Bu kandan beslenen retorikten, bu ahlaksız dayatmadan kurtulun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Kıymetli katılımcılar, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu yıl 7.'si düzenlenen TRT World Forum'da sizlerle bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Medeniyetlerin, kültürlerin ve insanların buluşma noktası güzel İstanbulumuzda sizleri ağırlamanın memnuniyeti içerisindeyiz.

BUNA DUR DEMENİN VAKTİ GELDİ

Forum'un içeriğini zenginleştiren tüm misafirlerime teşekkür ediyorum. Gazze'de devam eden katliam başta olmakta küresel ölçekte sancılı bir süreçten geçiyoruz. Ukrayna-Rusya savaşı devam ediyor. Ateşi büyümeden söndürmek yerine körükleyenlerin, tüm dünyaya nasıl bir kötülük yaptığı net bir şekilde görülüyor. Uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyetlerinin olmadığını bir kez daha görüyoruz. Temennimiz, adeta bizim kendimizi paralayarak dile getirdiğimiz şeylerin dikkat edilmesidir. Adil bir barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Geçen her anın bedelini malesef masumlar ödüyor. Buna dur demenin vakti gelmiştir.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ahlaksız dayatmadan kurtulun

KOMŞULUK HUKUKUN GEREĞİ

Komşularımızı içine düştükleri kaybet kaybet denkleminden çıkarmayı komşuluk hukukunun gereği olarak görüyoruz. Bölgemiz bir süredir hasret kaldığı barış ve istikrar iklimine inşallah yeniden kavuşacaktır.

TÜRKİYE'NİN ACI BİR GERÇEĞİYDİ

Güdümlü basın demokrasi için açık bir tehdit oluşturur. 70 yılı aşan çok partili demokrasi mücadelemizde bu hakikati tüm boyutlarıyla pek çok kez tecrübe ettik. Demokrasiye sahip çıkmak yerine, darbeye alkış tutan bir medya yapısıyla karşı karşıyaydık. Manşetlerini vesayetçilerin attığı güdümlü medya 2002 öncesinde Türkiye'nin acı bir gerçeğiydi. Milli iradenin yanında duran cesur basın kuruluşları ve medya mensupları da vardı. Sayıları kısıtlı olmakla birlikte bu gazeteciler isimlerini demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırmışlardır.

AĞIR BEDELLER ÖDEMEYİ GÖZE ALDIK

Türk demokrasisi ne zaman riske girse tetikçiliğe soyunan postallı medya mensuplarını da asla unutmayacağız. Esasen kalemini, köşesini güç odaklarına verenlerin saldırılarına İBB başkanlığımdan itibaren maruz kaldık. Muhtar bile olamaz manşetinden 411 el kaosa kalktı provokasyonuna kadar nice medya operasyonunun hedefi haline getirildik, bunların hiçbirine boyun eğmedik. Gerektiğinde ağır bedeller ödemeyi göze alarak hakiki demokrasiyi tesis ettik. Objektif kriterlere göre değerlendirme yapıldığında herkesin kabul ettiği gerçek ekonomi, demokrasi, basınıyla gerçekleştirdiği sessiz devrimleriyle 21 yıl öncesine nazaran çok daha ileri noktadadır. Muhalif ya da muhafık medya mensuplarının fikirlerini serbestçe ifade etmelerinde hiçbir mani bulunmuyor.

Haberin Devamı



BU AHLAKSIZ DAYATMADAN KURTULUN

Dünyadaki her ülkede olduğu gibi bizim de çözmemiz gereken meseleler olduğunun farkındayız. Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü, nerede dünya? Niye sesleri çıkmıyor? Niçin öldürülen basın mensuplarına yönelik manşetlerini atmıyorlar? İngiltere, ABD'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazeteleri nerede? Hiçbirinin sesi çıkmıyor. Gazze’de pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan basın kuruluşlarına sesleniyorum. Bu kandan beslenen retorikten, bu ahlaksız dayatmadan kurtulun. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla bu zorlukların üstesinden geleceğiz.

Haberin Devamı

İSRAİL PROPAGANDA SAVAŞINI DA KAYBETTİ

Şu anda bizin Anadolu Ajansı'ndan şehidimiz var. Gazi kameramız var. Bir kameramız giden bin kameramız gelir. Bütün mesele İsrail'in yalanlarını ortaya çıkarmak, bunları duyurmaktır. İsrail medyadaki propaganda savaşını da kaybetmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ahlaksız dayatmadan kurtulun

PANDORANIN KUTUSU AÇILDI

Netanyahu kesinlikle yargılanacaktır. Biz bu işin takipçisiyiz, Netanyahu ve onun yardakçıları da yargılanacak ve mahkum olacaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm vicdanlı insanlar hakkı ve hakikati açık yüreklilikle kavuşmak zorundadır. Bu katliam bugün Gazze'de yaşanıyor olabilir, bunun önüne geçemezsek dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse kendini güvende hissedemez. Çünkü bir kere Pandoranın kutusu açıldı.

Haberin Devamı

YAKLAŞAN TEHLİKEYİ GÖRÜYORUZ

Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir. Hiç kimsenin insanlığı böyle bir çıkmaza sürüklemeye hakkı yoktur. Batı üzerine titrediği güvenlik ve refah düzeyini kökten sarsacak sınamadan geçtiğinin hala farkında değil. Türkiye olarak biz yaklaşan tehlikeyi görüyoruz. Birileri rahatsız olsa da hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.

İLETİŞİM KORİDORUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ

Gazze için yürüttüğümüz yoğun diplomasi trafiği ve insani yardımları sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin insani sesi olan iletişim koridorunu devam ettireceğiz.